Proljeće je bilo veoma plodno u glazbenom svijetu, pogotovo kada govorimo o popularnim ženskim pop licima. Najprije je industriju prodrmala Beyonce sa svojim albumom 'Cowboy Carter', zatim je svoju svjetsku turneju Taylor Swift obogatila novim albumom 'The Tortured Poets Department', a sada se popisu pridružila i najmlađa dvostruka dobitnica Oscara, Billie Eilish.

'Hit Me Hard and Soft' njezin je treći studijski album na kojemu se nalazi 10 pjesama koje istražuju prvu ljubav, duboku patnju koju budi njezin brodolom, ljubomoru i sva druga neizbježna stanja slomljenog srca.

Za album, kao i inače, je uz Billie zaslužan i njezin brat Finneas. Na njemu je njihov prepoznatljivi zvuk, naglasak je na baladama (koje su njihov poznati forte), a kako je Billie u jednom intervjuu rekla 'ovo je prvi put da sam postala svjesna stvari koje mogu, načina na koje se mogu igrati s glasom i to doista i učinila'.

Također, na ovom albumu, točnije pjesmi 'Lunch', Billie po prvi put spominje i svoju seksualnost. 'Napisala sam je i prije nego što sam imala išta s djevojkam pa kasnije napisala ostatak. Bila sam zaljubljena u djevojke cijeli svoj život, samo nisam to razumjela do prošle godine'.

U pjesmi Skinny dotaknula se i načina na koji društvene mreže kreiraju njezino viđenje vlastitog tijela i načina na koji je slava utjecala na nju. 

Važno je naglasiti i da je Billie odlučila novim albumom učiniti korak naprijed i za našu Zemlju tako što će albumi biti snimljeni na recikliranom ili eco-vinylu kao i da će pakiranja biti izrađena od recikliranih materijala.