Možda i najbolja stvar koju smo čuli danas je da se priprema nova serija 'Dune: Prophecy'. Da, dobro ste pomislili, povezana je s trenutno ultrapopularnim filmovima 'Dune'.

Ovo se događa pet godina nakon što je HBO Max naručio snimanje same serije, a čini se da bismo u prvoj sezoni, koja će imati šest epizoda, mogli uživati već na jesen.

Radnja će nas vratiti 10.000 godina unatrag, daleko prije događaja kojima smo svjedočili u prva dva filmska nastavka. Serija je inspirirana romanom 'Sisterhood Of Dune' koju su napisali Brian Herbert i Kevin J. Anderson, a naglasak će biti na sestrinstvu Bene Gesserit s kojim smo itekako upoznati.

Dune serija
Imdb 

Radnja će pratiti dvije sestre Harkonnen dok se bore protiv sila koje prijete budućnosti čovječanstva i osnivaju legendarnu sektu koja će postati poznata kao Bene Gesserit. 'Sestrinstvo iznad svega', kaže Valya Harkonnen u teaseru.

Serija će biti vrlo važna za razumijevanje i samog Paula Atreidesa, kao i situacije u kojoj je postavljen vođa Fremena kao rezultat Lisan al Gaib proročanstva. Upravo su Bene Gesserit odgovorne za sijanje sjemena proročanstva u Arrakisu među Fremenima, dajući tako Paulu priliku koja mu je bila potrebna da ga se vidi kao njihovog legendarnog spasitelja.

Timothee Chalamet, Dune: Part Two
Warner Bros. - Legendary Enterta / Christophel Collection / Profimedia Timothee Chalamet, Dune: Part Two

Dina: Drugi dio
Imdb 

Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning i Yerin Ha čine glumačku postavu serije.