Nakon što smo krajem 2022. godine gledali posljednje epizode prve sezone, sada napokon znamo kada stiže druga sezona popularne serije 'House of the Dragon'.

Iako se i ranije pisalo da će nove epizode stići na ljeto 2024., sada je poznato da je datum izlaska 16. lipnja.

Max je objavio i službeni trailer koji nam otkriva da nas čeka napeta sezona puna sukoba i spletki. Prva sezona završila se kulminacijom sukoba i početkom građanskog rata poznatog kao 'ples zmajeva' između kuća Targaryen i Hightower.

House Of The Dragon
Imdb 

'Sada ulazimo u tradicionalnije ritmove pripovijedanja i Igre prijestolja. Ova serija govori o kući koja sama sebe kida iznutra. Sada kada su svi ti dijelovi postavljeni na ploču, stvarno sam uzbuđen ispričati sljedeće poglavlje, vidjeti što će se dogoditi sada kada je Viserys otišao i više ne drži stvari pod kontrolom', rekao je scenarist Ryan Condal.

Potvrđeno je da će se u drugu sezonu vratiti Matt Smith kao Daemon Targaryen, Olivia Cooke kao Alicent Hightower, Emma D’Arcy kao Rhaenyra Targaryen, Eve Best kao Rhaenys Targaryen, Steve Toussaint kao Corlys Velaryon, Fabien Frankel kao Ser Criston Cole, Ewan Mitchell kao Aemond Targaryen, Tom Glynn-Carney kao Aegon Targaryen, Sonoya Mizuno kao Mysaria i Rhys Ifans kao Otto Hightower.

House Of The Dragon
Imdb 

Ipak, oprostit ćemo se od Milly Alcock i Emily Carey kao Rhaenyre i Alicent zbog vremenskog skoka nakon prve sezone. Paddy Considine također se neće pojaviti u novim epizodama.

Njezina prethodnica 'Game of Thrones' dominirala je osam sezona, a sada će 'House of The Dragon' pokušati započeti još jednu vladavinu fantastične franšize temeljene na knjigama Georgea R. R. Martina (koji je ujedno i izvršni producent serije).