Prije nekoliko dana na Netflix su stigle prve četiri epizode treće sezone Bridgertona (dok nas drugi dio očekuje od 13. lipnja), a euforija oko njih se ne stišava. 

Serija smještena u London 1810-ih godina prati životne uspjehe i nedaće obitelji Bridgerton, a naglasak u ovoj sezoni stavljen je na odnos Penelope i Colina. Možemo slobodno reći da na društvenim mrežama vlada pravo Bridgerton ludilo, što zbog same radnje, što zbog modne i glazbene pozadine koje su pripremili u novoj sezoni.

Većina će se složiti da kostimi ne predstavljaju u potpunosti Regency razdoblje, što je i namjerno tako. Kostimografi su garderobu učinili uvjerljivom i maštovitom, ali slobodnijom, i dalje poštujući povijesno razdoblje koje obuhvaća.

Bridgerton treća sezona
Netflix / Everett / Profimedia 

Bridgerton treća sezona
Netflix / Everett / Profimedia 

Zanimljivo je pratiti načine na koji kostimografi opisuju određeni lik prema načinu na koji ih odijevaju, ovisno o odabranoj boji, silueti, tkanini ili teksturama kostima.

Tijekom godina, tim je uspostavio palete boja za glavne obitelji serije, tako Featheringtonovi nose žuto, Bridgertonovi plavo, a od svih krojačkih transformacija, lik Penelope je u ovoj sezoni doživio nedvojbeno najveću. Iako se u prvoj epizodi pojavljuje u svojim klasičnim baby ružičastim, intenzivno žutim, svijetlozelenim i cvjetnim bojama, nakon emocionalnog pomaka upušta se u pravu preobrazbu. Oslobađa se majčinog ukusa, odbacuje citrusne boje i bira prekrasnu tamnozelenu haljinu, kao i ostale zagasite nijanse koji naglašavaju njezino samopouzdanje. I njezina kosa postaje opuštenija inspirirana likovima poput Rite Hayworth, Marilyn Monroe, pa čak i Jessice Rabbit, u suprotnosti s čvršćim uvojcima koje je nosila u prošlosti.

Bridgerton treća sezona
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Dakle, kako se razvijaju likovi tako se razvija i moda pa tako u trećoj sezoni vidimo i veliku promjenu u liku Colina Bridgertona. Kostimi su inspirirani putovanjima s kojih se vraća i vidimo zreliju stranu Colinovog modnog izričaja i cjelokupnog izgleda. Postaje poletan, odvažan i opasan.

Bridgerton treća sezona
Netflix / Everett / Profimedia 

Osim što trenutno svi traže inspiraciju za proljetne i ljetne modne kombinacije upravo u novim epizodama, stavljajući naglasak na cvjetne haljine, korzete, volane, živopisne boje, dobili smo novu inspiraciju za glazbu koja je vladala 2010-ima.

Svi koji su gledali, znaju da serija koristi suvremene pop pjesme obrađene u orkestralnom stilu. To nam samo po sebi govori da, iako je riječ o radnji 19. stoljeća, ima veliki doticaj s modernim stajalištima društva. 

Iako nam u seriji više nije čudno čuti hitove Ariane Grande, Taylor Swift ili Billie Eilish, TikTok je apsolutno poludio kada je postalo jasno da je glavni trenutak u ljubavnoj priči Penelope i Colina snimljen uz pjesmu Pitbulla. Legendarni hit 'Give Me Everything' koju je Mr. Worldwide snimio 2011. godine dobio je novo, laganije i nježnije orkestralno ruho, i kako su rekli iz produkcije, tekst se savršeno slagao s tekstom koji su glumci govorili jedan drugome, zbog čega je na posljetku to postala odabrana pjesma. 

Kako je i sam Pitbull rekao u zahvali produkciji Bridgertona, 'ovo još jednom pokazuje svijetu kako je glazba međunarodni jezik koji nadilazi sve granice zbog čega pjesma može ostati bezvremenska'.