Izuzetno zanimljiv i bogat raspored filmskog festivala u Cannesu oduševljava kako filmskim premijerama tako i nastupima slavnih glumaca, red carpetom, modom te brojnim paralelnim događanjima. Modno filmski šušur poslužio nam je i novosti vezane uz suradnju i film kojem se posebno veselimo, ali i više od toga. Naime, nakon uspjeha filma Poor Things (Jadna stvorenja iz 2023.), Emma Stone i Yorgos Lanthimos, ovdje su prikazali svoj treći igrani film, mračnu antologiju Kinds of Kindness.

Kinds Of Kindness
Imdb 

Kinds Of Kindness
Imdb 

Kinds Of Kindness
Imdb Kinds Of Kindness

Ali prije nego što su kritičari uopće uspjeli zatvoriti svoje bilježnice nakon što su pogledali gotovo trosatni film, par je službeno najavio svoj sljedeći zajednički projekt - Bugonia.

Remake južnokorejske znanstveno-fantastične komedije Save the Green Planet iz 2003., Bugonia prati dvojicu muškaraca opsjednutih zavjerama koji otimaju moćnu izvršnu direktoricu velike tvrtke (koju vjerojatno glumi Stone), uvjereni da je vanzemaljac koji namjerava uništiti planet Zemlja. To je četvrti zajednički dugometražni film ovog dvojca (uključujući The Favourite iz 2018.) a koliko ovaj dvojac voli zajednički stvarati odlične filmove potvrđuje i nedavna izjava redatelja Lanthimosa: “Ne postoji apsolutno ništa što Emma ne može učiniti. Ona je neustrašiva.”

Za podsjetiti je kako su Jadna stvorenja premašili 100 milijuna dolara na kino blagajnama diljem svijeta i osvojili četiri Oscara (s jedanaest nominacija), uključujući onaj za najbolju glumicu, Emmu Stone. Film je pokrenuo brojna promišljanja i razgovore na temu nesputanog seksualnog života protagonistice Belle Baxter, koja započinje film kao novorođenče inkarnirano u tijelo potpuno odrasle žene.

Kinds of Kindness 77. Festival de Cannes
Imago / Alamy / Alamy / Profimedia Yorgos Stefanakos, Hunter Schafer, Willem Dafoe, Yorgos Lanthimos, Emma Stone, Hong Chau, Mamoudou Athie, Jesse Plemons, Margaret Qualley i Joe Alwyn, Kinds of Kindness 77. Festival de Cannes


Film Kinds Of Kindness pokazuje kako se Lanthimos vraća svojim korijenima apsurdne komedije i već je potaknuo rasprave, s posebnim naglaskom na obnaženim scenama.

Snimanje filma Bugonia počinje ovog srpnja. Kinds of Kindness stiže u kina 21. lipnja 2024.