S dolaskom novih nastavaka treće sezone Netflixove hit serije Bridgerton, u fokusu nam je i novo lice, Francesca Bridgerton. Novo lice, nova mlada djevojka spreman zakoračiti na scenu aristokratskih obitelji, a sve kako bi pronašla potencijalnog ženika i osvojila pažnju visokog društva.

Bridgerton sezona 3
Netflix 

Ona je šesto dijete obitelji Bridgerton, i u prve se dvije sezone pojavila u ukupno pet nastavaka. Tada je ovu ulogu glumila Ruby Stokes, dok je ulogu u trećoj sezoni preuzela mlada britanska Hannah Dodd, model i glumica koja je debitirala u Huluovoj seriji Find Me in Paris, a 2021. pridružila se glumačkoj ekipi Netflixove serije Anatomy of a Scandal kao mlada verzija lika kojeg glumi Sienna Miller i glumila je u Enola Holmes 2 kao Sarah Chapman, s glumicom Millie Bobby Brown.

Bridgerton sezona 3
Netflix 

Na početku serije predstavljena je s ostatkom obitelji Bridgerton i iščekivanju društvenog debija njezine starije sestre Daphne. Međutim, Francesca Bridgerton veći dio prve sezone odlazi iz Londona u lječilište Bath, gdje živi sa svojom tetom Winnie. Po povratku u Mayfair impresionirala je sve umijećem sviranja klavira. Iako se Francesca često pojavljuje svirajući klavir u raznim točkama serije, sve do nove treće sezone nije imala središnju ulogu u zapletima.

Poznato nam je da se Bridgerton temelji na romantičnim romanima Julije Quinn. U šestoj knjizi, "When He Was Wicked", Francesca postaje protagonistica bajkovite i fikcionalizirane priče o engleskom visokom društvu s početka devetnaestog stoljeća, što može objasniti zašto njezin lik privlači više pažnje tek nakon dvije sezone.

Bridgerton sezona 3
Netflix 

Bridgerton sezona 3
Netflix 

U novu sezonu zakoračila je s pripremama za svoj debi, a njezin izlazak na scenu plijeni pažnju potencijalnih udvarača, te se Francesca na društvenoj sceni doživljava kao neočekivani "dijamant". Dolaskom drugog dijela treće sezone, na pola smo puta, a čini se kako se toga puno mora odigrati. Hoće li mlada Francesca Bridgerton pronaći ljubav života, ili će je zasjeniti rasplet odnosa Penelope i Colina, na nama je da otkrijemo u nadolazećim epizodama.

Čini se da napokon dolazimo do sočnih stvari, drame, tajni, seksa. Voditeljica projekta Jess Brownell i sama je izjavila da će u drugom dijelu sezone napetost rasti dvostruko brže nego u prvom dijelu. 'Seksi je i iznenađujuće. Plakala sam na kraju. A nisam ona koja plače', rekla je producentima Shonda Rhimes.

Bridgerton sezona 3
Netflix 


Za svoj lik glumica Hannah Dood je izjavila: “Ona se ne osjeća uvijek kao da treba biti u središtu zabave i definitivno nikad u središtu pozornosti, ali se ne bori protiv toga. Ona ide na ove balove. Pokušava naći muža. Mislim da je razlika u tome što ona nije uzbuđena zbog toga. Nije cijeli život sanjala o tome kako će izgledati dan njezina vjenčanja i kakav će joj biti muž. Ona jednostavno zna da je njezino vrijeme."