Bridgerton se konačno vratio, a s njime i želja da odjenemo neki od outfita koje bi i sama Diamond of the Season djevojka ponosno odabrala. Prepuna romantičnih detalja i raskošnih slojeva, garderoba iz regentskog razdoblja ističe tipično ženstvene siluete i dramatične detalje. Iako nemamo u planu uskoro nositi pravu dugu balsku haljinu do poda, spremni smo se prepustiti trendovima inspiriranima spomenutim stilom.

Estetika je prikladno na društvenim mrežama nazvana regencycore, ali ovo nije prvi put da pratimo kako ovaj trend postaje popularan. Naime, kada se emitirala prva sezona Bridgertona 2020. godine, ova se tendencija prvobitno pojavila kao prečica do reinterpretacije razigranih dijelova garderobe iz regentskog razdoblja. Sada, više od tri godine kasnije, estetika je doživjela novi porast interesa.

Bridgerton
Imdb 

Bridgerton
Netflix / Everett / Profimedia 

Mogli biste pomisliti da je trend previše 'kostimiran' za svakodnevno nošenje, međutim, pronašli smo pet ključnih komada inspirisanih regentskim stilom koji su već popularni ove sezone. Otkrijte ih u nastavku.

Puf rukavi

Započinjemo s bitnim: trend puf rukava jedan je od naših favorita za ljeto 2024. Ovi lagani i prozračni rukavi učinit će da se osjećate ženstveno i elegantno. Odaberite haljinu ili bluzu s ovim detaljem, a bonus bodove dobit ćete ako model ima i dodatni vez ili proljetni motiv.

Biseri

Dobri stari biseri dobili su svojih novih pet minuta slave. Nježni biseri savršeno se slažu s lepršavim ljetnim haljinama i širokim lanenim komadima. Želite li pravi regencycore look, nosite ih u kombinaciji s dramatičnim haljinama i bluzama s visokim ovratnicima.

Balerinke

Nema sumnje: ovo će biti ljeto ravnih cipela. Uz Mary Janes i mokasinke, balerinke se nameću kao jedan od najvažnijih stilova obuće ove sezone. Nosite ih uz haljinu s voluminoznim rukavima za pravi izgled nadahnut regentskim stilom ili ih stilizirajte uz traperice širokih nogavica za chic izgled 2024. godine.

Korzeti

Nudeći jednaku količinu drame kao Bridgerton, trend korzeta daje oštru siluetu i uglađen učinak. Oblikujte ih iznad ili ispod lepršave haljine za regencycore pogled na rastući trend.

 Izvor: Elle.rs