Iako smo tek završili s trećom sezonom hit serije 'Bridgerton', već sada ne možemo dočekati dolazak nove. Disclaimer: nastavak teksta sadrži spoilere treće sezone. Pitanja o nastavku sama su se počela postavljati nakon braka između Colina i Penelope, pada Cresside Cowper i velikog otkrića identiteta Lady Whistledown, događajima kojima je završila napeta treća sezona.

Zaista nimalo ne čudi što obožavatelji već sada nagađaju radnju nove sezone iako se gotovo ništa o njoj ne zna. Ipak, mnogi su propustili da, u trenutku kada je najavljena treća sezona, najavljena je i četvrta, dakle još negdje u 2021. godini.

Gledajući sezone unatrag, za svaku je potrebno osam mjeseci snimanja do samog ulaska u post-produkciju, što bi značilo da četvrta sezona možda neće biti puštena u javnost do 2026. godine. Kako je rekla i sama voditeljica showa Jess Brownell , jednom godišnje gotovo je nemoguće objavljivati nove sezone budući da je riječ o tako velikom projektu gdje svaka epizoda izgleda kao mini film.

Bridgerton sezona 3
Netflix 

Što predviđamo za novu sezonu?

Penelope Bridgerton će nastaviti biti Lady Whistledown iako znamo da je na kraju treće sezone bila primorana otkriti svoju tajnu. Ipak, kraljica Charlotte dala je svoj blagoslov da nastavi kolumnu, ali kao što svaki čitatelj zna, taj bi se blagoslov mogao opozvati isto tako brzo kako je i ponuđen.

A što onda s naratoricom Julie Andrews koja je utjelovila glas Lady Whistledown? Brownel je izjavila da rade na načinu s kojim će je i dalje zadržati u projektu, ali, naravno, nije još poznato kako.

Tek vjenčani par Francesca i John Stirling završili su treću sezonu preselivši se u Škotsku s Francescinom sestrom Eloise Bridgerton i Johnovom sestričnom Michaelom. Ljubitelji Bridgertona znaju da je Michaela rodno obrnuta verzija Michaela iz 'When He Was Wicked'. U knjizi, Michael se zaljubi u Francescu, a par se vjenča i zajedno podigne dvoje djece nakon Johnove smrti.

Bridgerton
Imdb 

Nadalje, Benedict Bridgerton u trećoj sezoni doživi pravo romantično i seksualno buđenje kroz svoj odnos s Lady Tilley Arnold i Paulom Suarezom. Ako četvrta sezona prati knjigu 'An Offer From a Gentleman', Benedict bi trebao upoznati Sophie, ljubav svog života, na maskenbalu svoje majke. Iako nema jamstva da će se Benedict i Sophie naći zajedno na malom ekranu, njezino predstavljanje još uvijek je u tijeku.

A što je s Eloiseinom budućnosti?

Nakon što su je mnogi 'označili' queer osobom, u trećoj sezoni otkrivamo da je više zanimaju vlastite težnje nego pronalazak partnera. 'Trenutno joj je najviše stalo do obiteljskih odnosa i prijateljstava, ali još uvijek ima prostora za rast. Mislim da je apsolutno moguće da će se otvoriti ljubavi u budućnosti, ali imamo još nešto što želimo učiniti s njom prije nego što bude spremna za to', rekla je Jess. 

Bridgerton
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Cressida Cowper vjerojatno se vraća, iako je njezin lik na kraju treće sezone otpremljen da živi kod tete u Walesu. Iako nisu otkrivene nikakve točke zapleta, to bi moglo značiti da će Cressida dobiti šansu za iskupljenje, nešto što je Brownell rekla da bi voljela vidjeti.

Većina glumačke ekipe će se vratiti

Iako još ništa nije službeno, par iz druge sezone Jonathan Bailey i Simone Ashley izrazili su želju da se nastave vraćati u narednim sezonama, kao i u trećoj sezoni s Nicolom Coughlan i Lukeom Newtonom. Stoga se čini da je odsutnost Rege-Jean Pagea nakon kraja prve sezone iznimka, a ne pravilo.