Nastavljajući na poticajni, promišljeni i nostalgični mladi Mjesec u Raku prošlog petka, ušli smo u veoma zanimljivo i uzbudljivo astrološko razdoblje, ujedno i brza dva tjedna prije iznimno rijetkog drugog punog Mjeseca u Jarcu 21. srpnja.

Pripremite se na ludu vožnju i pravi rollercoaster neočekivanih šokova, iznenađenja i noviteta koji će napuniti naše živote na razne načine. Većinu toga možemo zahvaliti Marsu koji pokreće vrlo važne aspekte dok nastavlja svoje putovanje kroz zviježđe Bika. Kada je Mars u Biku, ima energetski otisak postojanog, odmjerenog i odlučnog djelovanja - napravljen je da traje.

Bik je nedavno bio u središtu pozornosti više nego inače zbog tranzita Jupitera i Urana u znaku. Uran ostaje u Biku do 2027. te će taj planet uz Mars igrati značajnu ulogu u astrologiji sljedeća dva tjedna.

Horoskop
Shutterstock 

Prošlog smo tjedna započeli novi 28-dnevni lunarni ciklus s mladim Mjesecom u znaku Raka. Ovo je bila idealna prilika za postavljanje iskrenih, duševnih namjera i ciljeva, a sve bi se to moglo manifestirati munjevitom brzinom prije sljedećeg punog Mjeseca zahvaljujući strastvenom poticatelju, Marsu.

Upravo će se on 15. srpnja u ponedjeljak susresti s Uranom te će napraviti konjukciju i udružiti svoje snage u fiksnom zemljanom znaku. Mars u konjunkciji s Uranom zapalit će vašu unutarnju vatru i usmjeriti vas da krenete u novom smjeru, posebno kada su u pitanju vaši odnosi, financije i vrijednosti.

Horoskop
Shutterstock 

U astrologiji, konjunkcija je kada dva planeta zauzimaju točno isto mjesto u zodijaku, sve do stupnjeva znaka u kojem se svaki nalaze. S druge strane, planeti u konjunkciji rade u tandemu kako bi pojačali i ubrzali mješavinu međusobnih moći i snaga. U slučaju Marsa u konjunkciji s Uranom, planet koji nas potiče da pritisnemo gas i borimo se za pobjedu dolazi zajedno s planetom koji od nas traži da prihvatimo nevjerojatne promjene.

Ova će se dva planeta po prvi put zajedno naći u Biku još od prvog kolovoza 2022. godine, servirajući nam eksploziju uzbuđenja i izvanrednih vijesti.

Horoskop
Shutterstock 

Mogli biste osjetiti goruću želju da se pobunite protiv statusa quo i krenete u potpuno novom smjeru i, kao rezultat toga, mogli biste se osjećati veoma spontanima. Dakle, ovo je sada prilika za poduzimanje hrabrih akcija i odlučnih pokreta u područjima u kojima ste se možda osjećali zaglavljenima ili nezadovoljnima. Bilo da se radi o iznenadnoj promjeni karijere ili novootkrivenom sustavu vrijednosti, ovaj tranzit vas potiče da prihvatite neočekivano.

S mračne strane, neposredna blizina Marsa Uranu može biti nestabilna i sklona nesrećama, stoga je najbolje izbjegavati rizična ili impulzivna ponašanja tijekom ovog vremena.