Film koji sigurno neće biti lako prožvakati: Stigao je trailer za 'Small Things Like These' sa Cillianom Murphyjem

Snažna tematika, pomalo teška za gledanje.

Imdb

Otkako je završila prošlogodišnja ogromna fama oko filma Oppenheimer i nakon što je glumac Cillian Murphy za svoju ulogu J. Roberta Oppenheimera ove godine dobio Oscara za najboljeg glavnog glumca, njegovi su se projekti nastavili u vrlo gustom rasporedu.

Najprije je stigla vijest da će se još jednom pojaviti u ulozi Tommyja Shebyja kada je slavni scenarist Steven Knight najavio snimanje filma kao nastavak na legendarnu seriju 'Peaky Blinders'.

Potom je obznanjeno da će, osim uloge glavnog lika, odraditi i onu producentsku u filmskoj adaptaciji knjige 'Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America'.

Negdje u to vrijeme, posao je i zaštitno lice Versace Icons linije odjeće modne kuće Versace - ikonične kolekcije koja iz sezone u sezonu zaslužuje ikonične pojedince kojima Donatella Versace dodjeljuje ulogu modnih ikona. U ovom je slučaju Cillian postao prvi muškarac koji je dobio titulu ambasadora kolekcije 'Versace Icons'.

Ali ovdje nema kraja glumčevom radu.

Imdb 

Naime, Lionsgate je sada objavio službeni trailer za film 'Small Things Like These' gdje će, također, svoju ulogu ostvariti upravo Cillian. Riječ je o filmu koji je ove godine otvorio Berlin Film Festival u veljači i time postao prvi irski film koji je dobio tu čast.

Osim samog trailera, dostupni su i datumi izlaska filma - u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj film će izaći prvog studenog, a u SAD-u osmog studenog.

Imdb 

Cillian glumi malog gradskog trgovca ugljenom Billa Furlonga u nadolazećoj drami koja se temelji na istoimenom romanu Claire Keegan iz 2021. godine. Dok radi kao trgovac ugljenom kako bi uzdržavao svoju obitelj, Bill otkriva uznemirujuće tajne koje čuva lokalni samostan i otkriva vlastitu istinu što ga tjera da se suoči sa svojom prošlošću i suučesničkom šutnjom malog irskog grada pod kontrolom Katoličke crkve.

Imdb 

Točnije, priča je ukorijenjena u irskim Magdalene Laundries, azilima koji su prisilno držali 'pale žene' - često one koje su prema rimokatoličkim standardima smatrane promiskuitetnima. Vidimo tešku tematiku, još težu povijest i film koji sigurno neće biti lako 'prožvakati'. Upravo zato, vidimo i velike uspjehe nakon izlaska. 

Glavnu glumačku postavu zaokružuju Eileen Walsh, Michelle Fairley, Emily Watson, Clare Dunne i Helen Behan. Tim Mielants režira scenarij koji je napisala Enda Walsh.

Small Things Like These  YouTube