Na kraju smo godine i vrijeme je za pogled unazad, na jednu od najzanimljivijih modnih lista, onu platforme The Lyst, koja otkriva brojne zanimljivosti vezane uz popularnost modnih brendova, kolekcija, revija, događaja i naravno modnih predmeta.

Lyst Index je tromjesečna te godišnja lista najpopularnijih modnih marki i proizvoda, vrhunska web lokacija i aplikacija za kupnju, koju koristi više od 200 milijuna ljudi svake godine za pregledavanje, otkrivanje i kupnju modnih predmeta. Analizirana pretraživanja uključuju brojna pretraživanja te utječa ne samo na popularnost pojedinog brenda već i na ukupnu sliku ponašanja kupaca velikog globalnog tržišta što je i važan dio planiranja budućih aktivnosti modnih brendova i modne industrije.

U više navrata smo isticali kako je prema Lystu najpopularniji ali i najuspješniji modni brend na svijetu Miu Miu, koji je ujedno i najklikaniji, najpretraživaniji brend prema analitičkim podacima ove vrlo posjećene stranice. Miu Miu je time potvrdio hype koji se osjetio i u 2022. godini, a zanimljivo je sagledati i koja su to mjesta zauzeli i drugi prestižni modni brendovi. Drugo mjesto je zauzeo Loewe, dok je Prada na trećem mjestu, i za čestitati je Miucci Pradi koja s osvojenim prvim i trećim mjestom nadjačala brendove kao što su Gucci, Fendi i Versace.

Otkrijte deset najomiljenijih modnih brendova za 2023.

1. Miu MIu

Miu Miu AW23
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

2. Loewe

Loewe Paris Ready to Wear. Autumn/Winter 2023.
Camerapress / Profimedia 

3. Prada

Trend sivi džemper Prada FW23
PIXELFORMULA / Pixelformula / Profimedia Prada

4. Bottega Veneta

Kate Moss Bottega Veneta revija
Profimedia 

5, Versace

Dua Lipa Versace pre-fall kolekcija
Profimedia 

6. Saint Laurent

Pencil suknja modni trend
Profimedia Saint Laurent FW23

7. Moncler

Moncler Genius FW23
Profimedia 

8. Valentino

Valentino Tjedan visoke mode Pariz FW23
Profimedia Kaia Gerber

9. Jacquemus

Jacquemus kolekcija Guirlande zima 2023
Jacquemus 

10. Burberry

Burberry 2023
Profimedia