Model hlača naglašene forme nogavica, a koji se opisuje pojmom barrel, osvojio je modne piste za proljeće/ljeto 2024., te se nametnuo kao trendi alternativa popularnim modelima širokih nogavica. Pojam barrel doslovno se prevodi kao "bačva", a ovaj tip hlača odlikuje silueta visokog struka koja se širi od bokova te u visini koljena doseže svoju maksimalnu širinu, te se sužava prema gležnju.

Mogli bismo ih definirati kao savršenu sredinu između hlača širokih nogavica i klasičnog modela, ali i kao vrlo chic model koji se uklapa u razne modne stilsitike. Privlače "klasični" modeli u crnoj boji, ali i onu u bijeloj, u kožnim te traper verzijama, a kako ih nositi pokazale su modne kuće na revijama za sezonu pred nama.

Crne barrel hlače, elegantne za svaku priliku

Idealne su za brojne modne kombinacije, kako za onu elegantniju tako i za formalnu estetiku. Nosive na posao ali i chic ležerne svakodnevne lookove, koje možete kombinirati s nekim udobnim tenisicama i toplim džemperom kraće dužine.

Bottega Veneta SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Bottega Veneta SS24

Dior SS24
Agence / Bestimage / Profimedia Dior SS24

Bijele barrel hlače, pozdrav proljeću

Sunačniji, topliji dani idlani su za nošenje svjetlih modela hlača, od klasično bijelih do bež i vrlo popularnih yellow mellow nijansi. Uskladite ih s vječno popularnim košuljama te laganim džemperima.

Fendi SS24
Pixelformula / Sipa Press / Profimedia Fendi SS24

3.1 Phillip Lim SS24
x / Avalon / Profimedia 3.1 Phillip Lim SS24

Trendi kožne barrel hlače

Za ljubiteljice atraktivnog street stylea, ovaj model kožnih hlače savršen je za kreiranje atraktivnih outfita, a nas je posebno privukao model Stelle McCartney.

Stella McCartney SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Stella McCartney SS24

Fendi SS24
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Fendi SS24

Traper barrel modeli

Odličan primjer kako spojiti dva trenda u jedan. Svima omiljeni traper u ovom modelu poprima casual chic look, i nosi se s lakoćom.

Chanel SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Chanel SS24

Zimmermann SS24
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Zimmermann SS24

Zimmermann SS24
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Zimmermann SS24