Victoria Beckham proslavila je 50. rođendan, a mnogi će reći da nikada nije izgledala bolje. Supruga Davida Beckhama, majka četvero djece, vlasnica istoimenog modnog brenda, žena koja je uvijek u potpeticama i osoba koja se rijetko smije - to su sigurno neki od opisa koji bi joj nadjenuli pomislivši na nju.

Kroz godine, njezin je imidž prešao dugi put, a od Spice Girls djevojke postala je uspješna poslovna žena koja radi odlične modne poteze i koja je razvila svoj prepoznatljiv smjer u odijevanju. Hlače na crtu visokog struka, wide leg traperice, tanko remenje, blazeri s istaknutim ramenima, svilene košulje, slip haljine, sunčane naočale po suncu i kiši, vrtoglave štikle - to je Victoria, i to žele biti svi oni koji investiraju u njezin brend.

Iako je sve započela kao WAG djevojka i Posh Spice, kako je i sama rekla: 'ako stvarno marljivo radiš i vjeruješ u sebe, nebo je granica'. U vrijeme dok još nije bila svjesna gdje će je rad odvesti, Victoria je bila dio tada mainstreama popularne kulture i tada je negdje napisala i svoju sada već pomalo zaboravljenu 'That Extra Half an Inch' knjigu iz 2006. godine od oko 400 stranica.

Victoria Beckham
DOMINIQUE JACOVIDES / Bestimage / Profimedia 

Možemo slobodno reći da je knjiga doista prava vremenska kapsula pop kulture u kojoj Victoria ponajviše piše o modnim savjetima; od toga da će nošenje teške prtljage po zračnoj luci učiniti jednu ruku dužom od druge ili da preporučuje uske traperice kao savršenu odjeću za nošenje na dugim letovima za zaštitu od venske tromboze... Ipak, velik dio savjeta koje nudi usmjeren je na to kako naglasiti ili sakriti dijelove tijela.

U nastavku vam donosimo neke od njezinih pravila kojih se tada pridržavala, iako nam fotografije pokazuju da je mnoge i sama kršila, a uz to uživajte i u stilskoj promjeni koju je Victoria prošla kroz godine. 

Victoria Beckham
/ Shutterstock Editorial / Profimedia 

1. Ne bi vjerovali, ali i sama Victoria kaže da je najskuplja investicija ona koja je nošena jednom. Stoga, ulažite u klasičnu, bezvremensku modu, a second hand nije sinonim za nižu klasu. S klasičnim bojama uvijek možete reciklirati pa čak i nositi jednaku odjeću bez da itko primijeti.

2. Za clean, sexy i oštar izgled, Victoria preporučuje muške komade, u ovom slučaju muške košulje koje se savršeno slažu s pencil suknjama za corpcore moment ili običan prsluk za koji ćete uskladiti s trapericama.

3. Trenirke su ovdje jedino da se nose u privatnosti. Kao i Karl Lagerfeld, smatra da su one odlične za kućne radinosti i odmor, ali apsolutno odbojne za fotografiranja ili bilo kakve prigode izvan svoja četiri zida. 

Victoria Beckham
Nathan Strange / Ferrari / Profimedia 

4. Mini suknje ostavite maloljetnicima, kaže Victoria. Iako su prošle godine bile apsolutno trendi zbog modne kuće Miu Miu, Victoria nije njihov najveći obožavatelj iako znamo da ih je itekako voljela nositi za vrijeme Spajsica.

5. 'Sexy tajnica' je uvijek dobar look. Trebamo uzeti u obzir da je sve ovo napisano 2006. godine i da se mnogo toga promijenilo, iako trenutna uredska moda i office siren trend zapravo dobro preslikava ovo što je Victoria nekada govorila. Tada je tvrdila da pencil suknje savršeno stoje ženskom tijelu kao i da su mnogo elegantnije od traperica niskog struka koje su tada harale modnim svijetom.

Victoria Beckham
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

6. Victoria smatra ili je barem smatrala da stilista ne bi nikada trebali unajmiti te je jasno dala do znanja da ne želi da se nitko drugi bavi njezinim izgledom. Ona je autorica svog izgleda, danas, kao kad je imala 14 godina.

Victoria Beckham
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

7. Noge ili dekolte, ali nikada oboje, smatra Vic. 

8. Koža i koža nikada ne ide zajedno u kombinaciji (iako je i sama Victoria to učinila na jednoj Versaceovoj zabavi). Ipak, očito svatko ima pravo na pogreške pa tako i ona.

Victoria Beckham
Agence / Bestimage / Profimedia 

9. Malo visoke i high street mode stvara savršenu kombinaciju, tako je Victoria u svojoj knjizi poticala čitatelje da kupuje osnovne komade od pristupačnijih marki te da više novca ulože u one nešto posebnije gdje je kroj važan. 

10. Naučili smo da Victoria ne voli pokazivati dekolte, ali je zato obožavateljica ključnih kostiju. I doista, ima mnogo ženstvenog u tome.