Iako prvenstveno glazbenik, reper A$AP Rocky u posljednje je vrijeme postao standardna postava modne industrije. Svijet je tu njegovu stranu najviše mogao vidjeti u suradnji s modnom kućom Bottega Veneta kada je postao jedno od glavnih lica njihovog marketinga, koliko onog izravnog, toliko i onog subliminalnog.

Sjećamo se kada smo ga stalno viđali u raznim svakidašnjim situacijama u kojima je nosio komade upravo talijanske modne kuće. Tada su nastajale popularne paparazzo fotografije koje, zapravo, uopće nisu bile slučajne.

Za vrijeme nedavno održanog Paris Fashion Weeka SS25 za mušku odjeću, šuškalo se o tajnoj Rockyjevoj reviji, njegovom prvom pohodu na međunarodnu modnu pozornicu. I doista, pod nazivom A$AP Rocky: AMERICAN SABOTAGE, reper je održao svoju prvu reviju za AWGE kolekciju, inače naziv prilično tajnovitog kreativnog kolektiva koji je pokrenuo prije godinu dana i koji je na webu opisan kao kreativna agencija.

ASAP Rocky
Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Reper, i sada već dizajner, na svojoj je reviji pokazao performans koji je spojio modu s dubokom političkom porukom i poslao kritike američkom društvu povezane s rasom, socijalnim nejednakostima, siromaštvom te zdravstvom. Ubacio je i majicu s natpisom 'Don't be dumb', što je ujedno i naziv nadolazećeg glazbenog albuma, a tu su bile i Puma tenisice jer s njima i inače surađuje.

'Amerika ima mnogo povijesnih vrijednosti... Ovim showom stavljam naglasak na moju američku priču, moju američku horor priču, moju američku sabotažu. Upoznat sam sa svim tim stvarima i za mene je ovo način na koji dijelim ghetto iskustvo', rekao je.

Naravno, iz prvih ga je redova bodrila Rihanna, koja već ima duboko iskustvo kako u modnom, tako i beauty svijetu i odlično barata marketingom svojih brendova. Tako je i sada za novu Fenty x Savage kampanju 'uposlila' upravo A$AP Rockyja i njihovog sina RZA.

ASAP Rocky i sin RZA
Savage x Fenty 

A$AP Rocky
Savage x Fenty 

Riječ je o Classics kolekciji koja će sadržavati muško donje rublje i majice, a tata i sin zajedno poziraju u matching komadima. Veoma jednostavne fotografije nastale su na narančastoj pozadini, a na jednoj uslikanoj straga vidi se natpis 'Dad' (tata) napravljen pletenicama na reperovoj glavi.

Rockyju ovo nije prva kampanja sa sinovima. Naime, prošlog je mjeseca povodom Dana očeva, naravno, Bottega Veneta objavila njegov novi status ambasadora brenda kroz emotivnu reklamnu kampanju koja uključuje njegove sinove, RZA i Riot Rosea.