Mnogi su se iznenadili kada je još na ljeto 2022. godine nastala prva kolaboracija dva modna diva - Jacquemusea i Nikea. Tada su predstavili kolekciju odjeće, među njom i Humara tenisice, a godinu nakon, u lipnju 2023., stigao je još jedan model - J Force 1, kombinacija Air Force 1 i ACG Terra tenisica.

Ipak, to nije njihov prvi susret. Mnogi su zaboravili da se Simon Porte Jacquemus još 2018. godine prvi put povezao s Nikeom zbog francuske sportske kampanje koja je uključivala upravo Jacquemusov lik koji udara glavom dok stoji do nogometne zvijezde Kyliana Mbappea.

Njihove suradnje iznjedrile su najbolje od brendova, od njihove estetike do načina izražavanja, a da su i više nego uspješne, pokazuje činjenica da su ova dva giganta u veljači ove godine predstavili još jednu zajedničku kolekciju kao savršenu fuziju između sportskog i luksuznog.

Najveću je pažnju tada privukla 'The Swoosh' torbica zbog samog modela u obliku prepoznatljivog Nikeovog swoosh loga uz klasičan Jacquemus tiskani natpis i podesivi remen za nošenje preko ramena. Tada je zaštitno lice kolekcije bila američka atletska zvijezda Sha'Carri Richardson.

Nedavno je postalo jasno da stiže nova kolaboracija ova dva diva, a preview komada već je dostupan na Jacquemusovoj web stranici.

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

'Kolekcija je nastala iz inspiracije koju svakodnevno pronalazim u Parizu i Nikeovim sportašima kao i sportskim referencama koje sam oduvijek volio. Kolekciju vidim kao mješavinu sporta, mode i kulture najljepšeg grada na svijetu, gdje Nikeovi sportaši ovog ljeta zauzimaju središte pozornosti', rekao je Simon Porte Jacquemus.

Kao i prije nekoliko mjeseci, tako je i sada jedan od istaknutijih proizvoda Swoosh torba koja dolazi u crnoj, crvenoj i bijeloj boji, ali i nove Nike Air Max 1 ‘86 tenisice.

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Jacquemus x Nike
Jacquemus 

Kolekcija pod nazivom J'aime Paris sada je predstavljena i u obliku kratkog filma koji ujedno označava i Jacquemusov redateljski debi. Uz zvjezdanu postavu svjetskih sportaša i ikona sporta, u kampanji glume i lica kao Lila Moss, Central Cee, Serena Williams, Tina Kunakey...

'Kada sam u Parizu, svijet se jednostavno čini drugačijim: romantičnijim, umjetničkim i ljepšim. J'aime Paris je oda gradu koji obožavam, izvlači sve što volim o ovom živopisnom mjestu i kako se te inspiracije manifestiraju u mojoj trećoj kolekciji s Nikeom. Video je spoj ikona i jedinstvenog talenta koji predstavlja francusku kulturu', dodao je Jacquemus.