Brend luksuznih automobila Aston Martin predstavio je tržištu poslasticu na dva kotača – bicikl izrađen od titana i karbonskih vlakana. Proizvođač automobila Jamesa Bonda je udružio snage s proizvođačem luksuznih bicikala J.Laverackom, a ovaj bicikl se opisuje kao hiperautomobil na dva kotača.

Novi bicikl je vrhunski cestovni bicikl koji se može izraditi prema točnim mjerama svakog vozača, posebnim ga čini okvir koji se sastoji od 3D printanih titanskih ušica koje su spojene cijevima od karbonskih vlakana. Ova metoda konstrukcije omogućuje ugradnju različitih duljina cijevi, kao i prilagođene kutove okvira koji se mogu prilagoditi u softveru za dizajn prije printanja, pa ne čudi što za ovaj bicikl kažu da premašuje sve dosad viđeno.

Aston Martin luksuzni bicikl
Aston Martin / Ferrari / Profimedia 

Naziv modela je J.Laverack Aston Martin.1R., cijena se oblikuje prema narudžbi a standardni J.Laverack skošta 5000 eura.

Aston Martin luksuzni bicikl
Aston Martin / Ferrari / Profimedia 

Aston Martin luksuzni bicikl
Aston Martin / Ferrari / Profimedia 

Ako ste zainteresirani za kupnju jednog od ovih bicikala, prilikom kupnje svaki će vlasnik dobiti poziv u sjedište Aston Martina u Gaydonu u Velikoj Britaniji na kompletnu montažu. Ovdje će vas izmjeriti kako bi bicikl izradili po vašoj mjeri. Kupci mogu odabrati potpuno iste palete boja i ukrase dostupne na automobilima Aston Martina, pružajući mogućnost uparivanja automobila i bicikla. Oliver Laverack, suosnivač tvrtke J. Laverack Bicycles ističe kako se time postižu novi standardi elegancije i ljepote. Potencijalni kupci mogu isprobati kako bi njihov motocikl mogao izgledati putem Aston Martinove besplatne konfiguracije, te tako i prije potvrde narudžbe dožive kako će izgledati odabrana boja i detalji.