Tvrtka Bigscreen, koja je pokrenuo svoju VR društvenu platformu 2016. i trenutačno ima više više od 6 milijuna korisnika u Meta Questu i Valve Indexu, nedavno je predstavila svoje VR naočale imena Beyond za koje tvrdi da su najmanje na svijetu.

Teške su nešto manje od 127 grama, dok su popularniji modeli naočala poput Oculus Questa 2 teške otprilike 500 grama, a HTC Vive Flow teži 189 grama. Bigscreen Beyond prilagođava se svakom vlasniku od kojeg se prije kupnje traži da pošalje fotografije skenove lica.

Što se tiče specifikacija, Bigscreen Beyond opremljen je MicroOLED zaslonima u kombinaciji s naprednom pancake optikom koja pruža rezoluciju od 5120 x 2560 piksela, stope osvježavanja do 90 Hz i vidno polje od 90° × 93°. Naočale su opremljene stereo mikrofonima, senzorom blizine, zamjenjivim kablom i USB priključkom za dodatnu opremu. SteamVR praćenje je ugrađeno u uređaj, a napaja se spajanjem na računalo.

Kako su naočale izrađene za određenog korisnika, prilagodbe su ograničene, iako se za prijatelje i obitelj mogu naručiti prilagođeni dodaci koji se lako odvajaju putem magnetskog okvira.

Prednarudžbe na Bigscreenovoj web stranici kreću se od 928 eura, a isporuka bi trebala započeti u trećem tromjesečju ove godine.