Postizanje vrtoglavih brzina na dva kotača nije za svakoga. Motocikli koji se natječu za titulu najbržih na svijetu šampioni su sami po sebi, pomiču granice vrhunskih performansi i dobivaju besmrtan status.

Dok se neki drže tradicionalnih benzinskih motora visokih performansi, drugi se okreću modernim električnim motorima. Potrebna je predanost da biste bili među najbržim motociklima na svijetu. Nekolicina sretnika odmah je stekla svoj legendarni status, ali većina se godinama trudila prije nego što su otkrili tajnu najveće brzine.

U nastavku donosimo popis 5 najbržih motocikala na svijetu.

5. Damon Hypersport Premier: 321 km/h

Najbolji električni automobili i motocikli sigurno će postati popularniji zahvaljujući svom trenutnom okretnom momentu, sve većim dometima i atraktivnim izgledom. Damon Hypersport Premier ispunjava navedene kriterije postižući brzinu od 100 km/h u 3 sekunde, dometom od 322 kilometra i odvažnim stilom. Vrhunske performanse uravnotežene su s inovatacijama u sigurnosti, uključujući prediktivnu umjetnu inteligenciju koja pomaže u predviđanju i izbjegavanju prepreka.

Damon Hypersport Premier motocikl
damon 

4. Ducati 1199 Panigale R: 325 km/h

Ducati 1199 Panigale R je drugačiji motocikl. Njegov dvocilindrični motor ima šipke od titana, fino podešeno tuniranje motora i lagani zamašnjak, koji mu daju snagu od 202 konjske snage i najveću brzinu od 325 km/h. Motociklom se rukuje preko podesive okretne ručice i Öhlinsovog ovjesa. 

Ducati 1199 Panigale R motocikl
ducati 

3. Lightning LS-218: 351 km/h

Ako gajite ikakve sumnje oko električnih motocikala, Lightning LS-218 bi ih trebao pobiti, počevši od svoje maksimalne brzine od 351 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za svega 2,2 sekunde. LS-218 nudi potpuno podesivi Öhline prednji ovjes, Bremo kočionu čeljust s 4 klipa i Billet aluminijsku podesivu ručicu kočnice. Motor od 150 kW puni se za samo 30 minuta pomoću DC brzog punjača. 

Lightning LS-218 motocikl
lightning 

2. Kawasaki Ninja H2R: 386 km/h

Kawasaki Ninja H2R isključivo je trkački motocikl koji može postići maksimalnu brzinu od 386 km/h. Ako tražite uličnu verziju ovog motocikla, možete kupiti Kawasaki Ninja H2, koji može doseći najveću brzinu od 336 km/h. Kawasaki Ninja H2R je vrhunsko inženjersko postignuće s laganom rešetkastom konstrukcijom, potpuno podesivim ovjesom i punim paketom podrške usmjerene na vozača, uključujući kontrolu proklizavanja, kontrolu kočnice motora i pokretanja.

Kawasaki Ninja H2R motocikl
kawasaki 

1. MTT 420-RR: 439 km/h

Marine Turbine Technologies zna kako postići najveću brzinu za motocikle. Model 420-RR je njihov najnoviji dizajn i može doseći maksimalnu brzinu od nevjerojatnih 439 km/h, nadmašujući najveću brzinu svog prethodnika MTT Y2K od 402 km/h.

MTT 420-RR motocikl je trenutačno najbrži motocikl na svijetu
marine turbine 

MTT 420-RR ima turbinski motor Rolls Royce Allison od 420 konjskih snaga i aerodinamične obloge od karbonskih vlakana. Međutim, s proizvodnjom ograničenom na pet motocikala godišnje, nabaviti najbrži motocikl na svijetu nije lako.