Bilo da ste audiofil, vođeni estetikom ili negdje između, izbor bežičnih slušalica može biti težak. Ako ste u potrazi za modelom koji spaja funkciju i estetiku, koji izgleda i zvuči sjajno, donosimo neke od naših trenutačnih favorita na tržištu.

1. Apple Airpods Max

Iako im je cijena oko 500 eura, Apple Airpods Max definitivno opravdavaju svoju cijenu. Prvo što se primijeti je kvaliteta izrade: Airpods Max izrađene su od anodiziranog aluminija, nehrđajućeg čelika i pletene mrežice, što ih čini prozračnima i omogućuje ravnomjerniju raspodjelu težine za manji pritisak na glavu. Estetski gledano, ovo je vrhunski Apple proizvod i nismo očekivali ništa manje.

Apple Airpods Max slušalice
apple 

Ali Airpods Max pružaju i kvalitetu zvuka. Sadrže prilagođene dinamičke drajvere koje je dizajnirao Apple i proizvode najčišći i najjasniji zvuk od svih slušalica koje ćemo spomenuti. Zvuk je grandiozne kvalitete i može djelovati poprilično impresivno. 

2. Bose QuietComfort 45 

Sve slušalice koje je Bose izdao pod imenom QuietComfort sjajne su u blokiranju vanjske buke i iznimno ugodne za nošenje. Bose QuietComfort 45 donose ono po čemu je serija najpoznatija, a iako ne zvuče zapanjujuće, isporučuju neutralan zvučni profil koji najbolje funkcionira s pjesmama u kojima dominira vokal, vrlo su dobre za podcaste i pozive, ali niski tonovi im nisu jača strana. Dakle, ako volite pjesme s puno basa, ove vam slušalice neće biti omiljene.

Bose QuietComfort 45 slušalice
bose 

Jedna od najboljih značajki QC45 je njihova težina. Imaju otprilike 240 grama, nevjerojatno su lagane i vrlo su ugodne kada se dugo koriste pa je lako zaboraviti da ih nosite.

3. Bowers & Wilkins Px8 (007 Edition)

Bowers & Wilkins je britanski brend koji više od 50 godina nastoji stvoriti "savršene zvučnike". Njihove bežične slušalice, Bowers & Wilkins Px8, nastavljaju misiju reprodukcije zvuka "točno onako kako je glazbenik zamislio". Izvana su Px8 napravljene od pravog metala i kože: okvir se sastoji od precizno konstruiranih ručica od lijevanog aluminija, dopunjenih mekim rubom od napa kože duž trake za glavu i na jastučićima za uši.

Bowers & Wilkins Px8 007 Edition slušalice
Bowers & Wilkins 

Unutra slušalice imaju 40 mm drajvere s kutnim karbonskim konusima sa svake strane koji pomažu smanjiti izobličenje i poboljšati točnost zvuka. Ukupno šest mikrofona (četiri za poništavanje buke i dva za glas) i 30-satno trajanje baterije zaokružuju ovaj vrhunski paket.

U verziji “007 Edition” Bowers & Wilkins je bio partner s još jednom britanskom ikonom povodom proslave 60 godina Jamesa Bonda. Ovo izdanje dolazi u ponoćno plavoj boji napa kože koja asocira na sako koju je nosio Sean Connery u prvom Bondovu pojavljivanju na ekranu, filmu “Dr. No” iz 1962.

4. Sony WH-1000XM5

Sonyjeva serija WH-1000 dosljedno je na vrhu popisa bežičnih slušalica tijekom godina, što opravdava i peti model. Prve četiri verzije WH-1000 izgledale su slično, ali WH-1000XM5 je sve promijenio. Novi dizajn je podijelio obožavatelje Sonyjevih slušalica, a ponajviše činjenica da nisu sklopive. Jastručići se okreću prema unutra, ali slušalice se ne sklapaju, već održavaju uspravnu strukturu na isti način na koji to čine Appleovi Airpods Max. 

Sony WH-1000XM5
sony 

Slušalice proizvode zvuk koji parira najboljima na ovom popisu. Niski tonovi (basovi) zvuče čišće i manje zagušeno nego prije, a pomicanjem na frekvencijskoj ljestvici dobivate primjetnu jasnoću koja dolazi do izražaja u visokim i srednjim tonovima. Tonovi se reproduciraju precizno i, općenito, vrlo malo se može reći protiv zvuka koji slušalice proizvode.

Osim toga, nedvojbeno najbolje blokiraju buku, pobjeđujući konkurente u Appleu i Boseu sa širim rasponom prigušivanja frekvencije zvuka. Sony je to postigao udvostručenjem broja ugrađenih mikrofona. Naime, WH-1000XM5 ima osam mikrofona, što je u kombinaciji sa Sonyjevim HD procesorom za uklanjanje buke QN1 rezultiralo onim što brend naziva "najvećim korakom naprijed u blokiranju buke". Ostale značajke uključuju ploču za upravljanje pokretima na desnoj slušalici, mogućnost povezivanja s dva uređaja istovremeno i 30-40 sati trajanja baterije.