PREDSTAVLJEN JE LETEĆI AUTOMOBIL NA MLAZNI POGON: Dizajnerski studio iz Italije oduševljava futurističkim inovacijama

Air Car tvrtke Lazzarini Design pokretan je mlaznim motorima, a vozačima omogućuje putovanje među oblacima

Profimedia

Futuristički talijanski dizajnerski studio Lazzarini Design predstavio je leteći automobil koji pokreću četiri Rolls-Royce mlazna motora.

Navodno će moći postići brzinu na nebu od 750 km/h, dok dizajner Pierpaolo Lazzarini smatra da bi vozilo moglo prijeći do 3200 kilometara s punim spremnikom goriva. S takvim bi dometom lako mogao preletjeti Atlantik, odnosno udaljenost između Europe i New Yorka.

Profimedia 

Četiri motora letećeg automobila mogu se okretati po potrebi radi manevriranja, polijetanja ili slijetanja. Moći će samostalno podešavati nagib i rotaciju, osiguravajući stabilnost pri velikim brzinama i okretnost pri skretanju.

Profimedia 

Automobil može udobno smjestiti pilota i tri putnika, s karoserijom sastavljenom od čvrstih, ali ultralaganih materijala uključujući ugljična vlakna. Kokpit izgleda poput cestovnog automobila s upravljačem i različitim instrumentima. Zasad nema naznaka da će Air Car voziti na običnim cestama.

Profimedia 

Dizajnerski studio Lazzarini poznat je po svojim futurističkim kreacijama pa je tako nedavno predstavio i leteću jahtu o kojoj smo već pisali.