Ako ste osoba slatkog zuba ili ste u potrazi za slatkim darom koji će oduševiti ljubitelje slatkog nezaobilazna destinacija je ona milanska gdje još od 1824. godine živi Pasticceria Marchesi. Jedna od najelegantnijih svjetskih slatkih destinacija je u vlasništvu modne kuće Prada, a uz prvu trgovinu smještenu u Via Santa Maria alla Porta u njihovim se slatkim umjetničkim djelima u Milanu možete uživati i na lokacijama Via Monte Napoleone te Galleria Vittorio Emanuele II, a od nedavno i u srcu Londona, u prestižnoj četvrti Mayfair.

Pasticceria Marchesi 1824 Galleria Vittorio Emanuele II
Pasticceria Marchesi Pasticceria Marchesi 1824 Galleria Vittorio Emanuele II

Osim što njihove slastice – praline, bomboni, kolačići, panettone, tirte, sladoled i marmelade, izgledaju kao da ste ih skinuli s desertnog stolića Marie Antoinette, posebni su i po tradicionalnim artisan receptima po kojima se pripremaju.

Pasticceria Marchesi
Pasticceria Marchesi 

Ovdje je sve u savršenoj harmoniji tradicije, inovacije i trenda, a ako je potrebno odabrati (za slatki dar) samo jedno slatko zadovoljstvo preporuka je da to bude neka od pažljivo kreiranih Cremini bombonijera.

Pasticceria Marchesi
Pasticceria Marchesi Pasticceria Marchesi, Cremini

Pasticceria Marchesi, Cremini
Pasticceria Marchesi Pasticceria Marchesi, Cremini

Kutija koja sadrži šest komada i čija je cijena 25 eura otvara apetite savršeno zapakiranim čokoladnim slasticama nadjevenim kremom u okusima mliječne čokolade, lješnjaka iz regije Pijemont, tamne čokolade ili pistacija sa Sicilije. Posebno privlači i savršeno pastelno zlatna kutija s osamdeset slatkih komada čija cijena iznosi 120 eura.

Pasticceria Marchesi, Cremini
Pasticceria Marchesi Pasticceria Marchesi, Cremini 80 kom

Za uživanje u ovoj slatkoj priči dovoljno je posjetiti njihovu online trgovinu ali iskustvo više doživjet ćete posjetom nekoj od predivno uređenih prodajnih mjesta u Milanu i Londonu.