Dobra vijesta za sve gastroljupce ali i one koji rado posjećuju Ljubljanu - u centru slovenske metropole u subotu 4. veljače slavna chefica Ana Roš otvara "Ana in Slon" prvi pop-up bistro. Svjetski poznata chefica tako će svojom višestruko nagrađivanom filozofijom kuhanja koja se temelji na osebujnim okusima, sezonskim lokalnim namirnicama i izvrsnoj pripremi obogatit gastro punudu Ljubljane.

Što očekivati od novog restorana? Jela s potpisom Hiše Franko, restorana s dvije Michelinove zvjezdice ali pristupačna svima koji žele dobro jesti. Tako svjetski poznata kuharica svoju višestruko nagrađivanu kuharsku filozofiju donosi u glavni grad i čini je dostupnom još većem broju ljudi. Sljedeća tri mjeseca ovaj će koncept biti dostupan u hotelu Slon u Ljubljani. Prema najavi, jela će biti bazirana na povrću, meso i riba bit će predstavljeni više kao prilozi. Sastojci će dolaziti s Ljubljanske tržnice, od slovenskih sirara, ribara i malih proizvođača. A prema najavi gosti će moći uživati i u vrhunskim koktelima.

"Veselim se. Ana in Slon je super funky pop up restoran u centru Ljubljane. Šarm najgostoljubivijeg hotela u gradu i moja filozofija kuhanja jednaka pojmu rock&roll. Lokalne namirnice, izvrsni i intenzivni okusi, opušteno okruženje i vrhunska glazba", riječi su kojima Ana Roš opisuje koncept bistroa.

Pop-up “Ana i Slon” nudi opušteniji koncept koji je savršen za međuobrok, ručak ili večeru. Rezervacije nisu moguće, a bistro će raditi od srijede do nedjelje u treminima za ručak i večeru. Za podsjetiti je kako je chefica Ana Roš, koju uvrštavaju među 9 najboljih kuhara svijeta, a nedavno je dobila i prestižnu nagradu Sferic koja se dodjeljuje vizionaru kulinarskih znanosti, svoju priču u Ljubljani započela nedavnim otvaranjem izuzteno posjećene Pekarne Ana. Dovoljno dobar razlog za posjet Ljubljani, zar ne?!