U svijetu vrhunskih slastica Cédric Grolet već se godinama smatra jednim od najboljih i najkreativnijih slastičara na svijetu. S više od 6,3 milijuna pratitelja na Instagramu te svakodnevno prepunim pločnikom ispred slastičarnica u Parizu i Londonu s kojih brojni zaljubljenici u lik i djelo slavnog slastičara pomno prate svaki korak pri kreiranju slastica te snimanju impresivnih video uradaka, on svakodnevno širi vrhunsku viziju slastičarstva.

Ako još niste zavirili u njegov svijet učinite to pregledom reelsa po izboru i shvatit ćete kako Cédrica Groleta s razlogom nazivaju slastičarskom rock zvijezdom. Atraktivni video formati, predimenzionirane slastice, pribor te ogromne količine namirnica on uvijek zaokruži savršenom slasticom i šarmerskim osmijehom.

Groletove najpoznatije kreacije su njegovi kolači od u obliku voća i cvijeća jer se njegovo umijeće opisuje pojmom trompe-l'œil što znači da njegove slastice izgledaju izuzetno realno. Uz savršene limune, naranče i jabuke veliki broj obožavatelja rado odabire Paris-Brest, pitu kolač u obliku cvijeta koja je ujedno jedna i od najprodavanijih slastica ovog umjetnika.

Nedoljiva je i njegova igra koja često oduševi savršenim spojem dviju slastica u jednu, poput galette croissant koji se sastoji od prhkog tijesta za kroasane, frangipane kreme od prženih badema i mini hrskavih kroasana na vrhu.

Cijene slastica se kreću oko 30 eura po komadu a ako se odlučite za poseban doživljaj uživanja u više sljedova i uz čašu šampanjca budite spremni izdvojiti i nešto više od stotinjak eura, a kako ne biste satima čekali na stol, rezervirajte ga unaprijed, bez obzira planirate li posjetiti ovo slatko carstvo u Parizu u četvrti Opera ili na londosnkoj adresi. Ako ćete se ovih dana zateći u Londonu obavezno posjetite The Berkeley Café, slastičarnicu slavnoga Groleta koja na sam Dan zaljubljenih obilježava prvu godinu i više nego uspješnog poslovanja, jer ćete možda i vi biti jedan od sretnika koje će osobno Cédric Grolet počastiti besplatnom netom pripremljenom slasticom.