Kako se približavamo Božiću, tako smo u potrazi za novim receptima kojima ćemo oduševiti goste u blagdanskim veseljima. Jedan od njih koji je još prošle godine počeo biti popularan na društvenim mrežama je svijeća od maslaca.

Da, dobro ste pročitali. Viralni recept mnoge je iznenadio i šokirao, a iako na prvu zvuči nemoguće, sigurno ćete ga poželjeti isprobati kod kuće.

@erin_dittmer a candle made out of butter? say less #DIY#howto#buttercandle#holidaycountdown#holidaytiktok#appetizers#fundiy#breadtok#entertainingathome#easyappetizers♬ original sound - Erin Dittmer

Isto iznenađujuće, ali za ovaj specifičan recept vam nije potrebno mnogo toga. Osim maslaca, što mu i naziv nagovještava, sami možete odrediti i birati koje ćete začine koristiti. Naime, u papirnatoj čašici otopite maslac, u njega dodajte začine (čest su odabir češnjak, kao i ružmarin) te dok je maslac još rastopljen, u njega dodajte fitilj kojeg zalijepite za čašu.

Kada maslac očvrsne, izvadite ga iz čašice i dobit ćete oblik svijeće. U ovom trenutku uzmite okrugli kruh i u njegovoj sredini napravite rupu u veličini čašice i u nju ubacite maslac. Izrežite šnite oko maslaca i voila. 

Za vrijeme obiteljskih okupljanja, stavite kruh na sredinu stola i upalite svijeću. I dok će mnogi pomisliti da ste servirali čudnu dekoraciju, maslac će se u jednom trenutku početi topiti po kruhu, a vi ćete dobiti savršenu deliciju.

Kada je recept postao viralan, mnogi su se pitali je li uopće siguran za jelo, a glavni razlog brige bio je upravo fitilj. Naime, većina je fitilja izrađena od pamuka ili drva, a neki sadržavaju i metalnu jezgru. Upravo zato, savjetuje se kupnja jestivih fitilja od organske konoplje i pčelinjeg voska koji se mogu pronaći u raznim craft dućanima. 

Inače, riječ je o receptu koji nije popularan od jučer. Još smo prošle godine mogli gledati razne pokušaje pripravka na društvenim mrežama. Sve o njemu našlo se i na web stranici Kourtney Kardashian, Poosh, gdje stoji i da je njihova obiteljska kuharica, poznata kao Chef K, pripremala viralnu maslac svijeću, kao i da su apsolutno svi tražili recept.