Valentinovo je i odabrali smo tri koktela koja se savršeno uklapaju u proslavu Dana zaljubljenih - zbog boje, elegantne prezentacije te, naravno, okusa. Pripremite listu potrebnih sastojaka, čaše, osnovni pribor te krenite s nimalo zahtjevnom pripremom. Živjela ljubav!

Pink mimoza

Pink kokteli
Shutterstock 

Ovo je klasik savršen za praznik zaljubljenih. Crvenkasto-ružičastu boju dobit ćete zahvaljujući grenadine sirupu a maline će poslužiti kao ukusni ukras. Dakle, za ovaj koktel vam treba 1 ohlađena boca šampanjca, grenadin sirup i maline. U čaše za šampanjac ulijte oko dvije trećine šampanjca, potom dodajte otprilike žlicu grenadina te ukrasite malinama.

Crvena margarita

Pink kokteli
Shutterstock 

Još jedan klasik idealan za proslavu Valentinova. Za pripremu su vam potrebni tekila, Triple Sec., Margarita Mix, soda od jagode, sol ili šećer za rub čaše (po želji). Pomiješajte sve sastojke u shakeru s puno leda, ukrasite i poslužite!

Pink mig

Pink kokteli
Shutterstock 

Privlači ružičastom bojom te kombinacijom sastojaka. Uz prosecco se dodaje Campari te sok od nara što ovaj koktel čini savršenim balansom okusa gorčine i slatkoće. U bokal dodajte 500 ml prosecca, 60 ml Camparija i 750 ml soka od nara. Promiješajte i ohladite. Prije posluživanja rastočite koktel u čaše te dodajte koju kockicu leda.