Tjedan mode u Parizu dovoljno je jak razlog za okupljanje velikog broja ljudi koji cijene dobre lifestyle preporuke, a gdje popiti odličnu kavu te pojesti ukusne zalogaje često je na listi prioriteta.

A Pariz se ima čime pohvaliti, sve je više mjesta koja ovu metropolu pretvaraju u mjesto istinski dobre kave. S lokalnim pržionicama i trgovinama koje vode baristi u gotovo svakom arondismanu, Pariz parira svim najboljim europskim odredištima za espresso, pour-over, flat white i crèmes. Naravno da je svaki od istaknutih cafea i mjesto posebne estetike, mjesto na kojem je tako dobro započeti dana ili skoknuti na pauzu.

Ako se nađete u Parizu krenite u otkrivanje zanimljivih mjesta koji će zasigurno u sljedećim mjesecima biti sve poželjnijim destinacijama i brojnim novim gostima jer Pariz je grad domaćin ljetnih Olimpijskih igara ovog ljeta.


Fauna

Smješten u ulici Oberkampf, Fauna je mjesto koje je nedavno otvorilo svoja vrata te koji uveseljava ponudom u kojoj možete uživati u samom prostoru ili pokupiti za van. Velika ponuda odličnih kava odlično se slaže s ponudom svježih sendviča i peciva s cimetom.

Fauna Paris
Fauna Paris 

Le Cédric Grolet Café

Tko još ne zna za ovog velikana slastičarstva te njegovu atraktivnu komunikaciju društvenim mrežama?! A znate li da je prije koji tjedan Cédric Grolet otvorio novi cafe nadomak Opere? Inspirirano godišnjim dobima, mjesto ima veliku ponudu kava te toplih i hladnih napitaka, a odabrane kave dolaze iz Etiopije i Brazila. Ali ovo je mjesto i raj za sve koji žele uživati u njegovim slasticama, od kojih se posebno ističu kroasani s kremom i XXL pizza kolačići.

Le Cédric Grolet Café
Le Cédric Grolet Cafe 

Candle Kids Coffee

Na adresi 107 Rue des Couronnes, ovo mjesto privlači estetikom kafea smještenom na uglu zgrade, eksterijerom ali i interijerom u kojem osim vrhunske kave u svim njenim oblicima i jelovnikom se uživa u svjetlom, profinjenom dizajnu. Obratite pažnju i na art knjige, romane i magazine koji će vam praviti društvo ukoliko ovo mjesto posjetite sami. Preporuka je da se kušaju hrskavi tost preliven domaćim džemom, madeleine pa čak i peciva s cimetom.

Candle Paris
Candle Paris 

Buddy Buddy

Ovo je ime već dobro poznato u Marseilleu i Bruxellesu, a od nedavno stanuje i u Parizu nedaleko od kanala Saint Martin. Brend je poznat po proizvodnji vrhunskih namaza, maslaca od orašastih plodova, koje koriste i za pripremu prepoznatljivih napitke od kave, ali za chai s maslacem od badema. Zanimljivo je da se ovdje ne može rezervirati mjesto te da nije moguće korištenje laptopa za vrijeme boravka.

BUDDY BUDDY Cafe Paris
BUDDY BUDDY Cafe Paris 

Café Nuances

Ovo ime je za sada prisutni u Parizu na tri adrese a u najavi je i skoro otvaranje novog it kafea. Estetiku prostora potpisuje arhitektonskog studija Uchronia, a nude kave iz odabranog uzgoja iz Etiopije, Indonezije i Hondurasa, koje poslužuju u klasičnim ali i po recepturama brenda. U ponudi su i kolačići s matcha bijelom čokoladom, banana bread i kolač od limuna i maka.

café nuances paris
Café Nuances Paris 

Artesano

Nedaleko od Seine, ovaj novi kafić djelo je Artura Valentina. Barista, fotograf i meksički roaster, ovdje nudi najbolja zrna kave iz Meksika, od koje se priprema kava u svim mogućim formama, a pogled je teško skloniti s fotografija na zidu te knjiga koje vas okružuju.

Artesano Paris
Artesano Paris 


The Coffee

The Coffee je djelo Alexandrea, Carlosa i Luisa Fertonanija, brazilske braće koji su 2017. godine odlučili pokrenuti kulturu kave za van, na japanski način, u Brazilu. Veliki uspjeh su prenijeli i preko oceana, bilježe nove adrese na kojima se nude odlične kave, napitke te brunch formate uklopljene u minimalistički dekor inspiriran Japanom. Sve se naručuje preko tableta i ovdje ne živi pariški duh ali se uživa u odličnoj kavi.

The Coffee Paris
The Coffee. Paris 


Café Kitsuné

Pod vodstvom roastera Floriana Decoussera posjetitelji na svakoj od adresa uživaju u svježe prženoj kavi besprijekorne pripreme. Za uživanje na licu mjesta ili za ponijeti, jelovnik kombinira espresso, macchiato, americano, dirty chais, cappuccino, flat white ili čajeve, peciva, sokove i sladolede. Bacite pogled i na kolekciju posuđa Café Kitsuné.

Café Kitsuné Paris
Café Kitsuné Paris 

Residence Kann

Osim vrhunske kave ovaj brend je poznat po kreativnim jelovnicima za doručak koji uključuju power bowls, focaccia, kuhano jaje... A posebnost je i u samom uređenju prostora koji svoj izgled mijenja svakih šest mjeseci zahvaljujući suradnji s brojnim dizajnerima.

Residence Kann Paris
Residence Kann Paris 

Ten Belles

Poznata adresa za ljubitelje dobrog kruha u Parizu, privlači jednako ukusnim receptima kao i savršeno pripremljenom kavom. Trendi mjesto ovog lanca coffee shopova smješteno je uz canal St Martin savršeno je mjesto za zaustaviti vrijeme uz espresso ili chai latte sa zobenim mlijekom, kruh od banane te odlične sendviče.

Ten Belles Paris
Ten Belles Paris