Restoran Noma ovih je dana poslužio zadnji obrok u sklopu sezonskoga Game & Forest jelovnika. Vrata Nome se zatvaraju (za sada na kraće vrijeme) jer Nomin tim u potpunosti seli u Japan kako bi 15. ožujka sve bilo spremno za dugo iščekivani Noma pop-up u Kyotu. Rezervacije za sve termine su rasprodane u svega nekoliko dana i sigurni smo da će svi ljubitelji priča posluženih od chefa Renea Redzepija i njegovog tima uživati i u sadržaju iz Japana.

Ali to nije sve od Nome, naime ovih dana kreću rezervacije za Vegetable Season, period od 20. lipnja do 22. rujna, te mogućnost narudžbe i kupnje novih poslastica iz Nomina fermentacijskog laboratorija, Noma Projects. Naime nakon uspjeha koji su doživjeli Nomin garum od gljiva, ocat od divlje ruže te Forager's Vinaigrette, kombinacija ružina octa i ulja od drveta crnog ribiza, Noma Project obitelji se pridružuju proizvodi označeni kao Project 004 i 005.

Projekt 004: Cep Oil je ukusno koje se priprema od plodova iz skandinavskih šuma Skandinavije, od vrganja. Ovo je ulje favorit na Nominim jelovnicima i jedno je od najranijih ulja ikada razvijenih u Nominoj fermentacijskoj kuhinji.

Noma Projects
Noma Projects 

Projekt 005: Whisky Vinegar je svijetli i sladni ocat napravljen od danskog viskija od raži. Okrepljujuća kiselost jabučnog octa odlično se stapa s toplim i drvenim osnovnim notama žestokog pića odležanog u bačvi.

Noma Projects
Noma Projects 

Noma Projects Cep oil
Noma Projects 

Cep ulje i Whisky ocat Noma predstavlja kao rijetke, sezonske poslastice proizvedene u ograničenim količinama. Svi ovi proizvodi te oni kojima se tek nadamo nastali su nošeni idejom kako se istraživanjem i predanim radom te primjenom tradicionalnih tehnika, svakoj namirnici može pristupiti sa željom isticanja pune snage okusa. Nomin tim osim što te proizvode koristi za pripremu jela sa sezonskih jelovnika ovakvu pruža priliku da u proizvodima mogu uživati i svi oni koji žele dio Nomine čarolije unijeti u pripremu jela kod kuće.