Poznato je koje će piće u nedjelju pijuckati najveće holivudske zvijezde na dodjeli Oscara. Jedno od pića koje će se posluživati bit će šampanjac Fleur de Miraval, kuće Chateau Miraval, čiji je suvlasnik - Brad Pitt.

Osim na samoj dodjeli nagrada, spomenuti šampanjac će se točiti i nakon nje na službenom afterpartyju Governors Ballu. Ovo je druga godina zaredom otkako se Fleur de Miraval toči na Oscarima, čime je s mjesta najvažnijeg pića izgurao šampanjac Piper-Heidsieck koji je dotad sedam godina bio službeni šampanjac dodjele.

Brad Pitt s bocom šampanjca Fleur de Miraval
Profimedia 

"Kontaktirala nas je agencija i mi smo, naravno, bili vrlo sretni što možemo biti dio takvog događaja, nečeg velikog za umjetnost, posebice kinematografiju", izjavio je vinar Marc Perrin iz Chateau Miravala za Wine Mag.

Fleur de Miraval šampanjac
Profimedia 

Inače, Pitt je s bivšom suprugom Angelinom Jolie kupio Miraval 2008. godine, a vjenčali su se upravo na imanju ove vinarije. Međutim, iako je u vlasništvu jednog od najpoznatijih holivudskih glumaca, Chateau Miraval poznata je po proizvodnji vrhunskih rose vina pod stručnim vodstvom vinarske obitelji Perrin.

Poznat je i glavni jelovnik dodjele Oscara koji je osmislio britanski chef Elliot Grover. Ove godine tema će biti turneja okusima po Engleskoj pa će se na meniju naći riba i krumpirići, pileća pita i niz malih zalogaja. S nedvojbenim prihvaćanjem mesa i masnoće, Groverov jelovnik je očiti zaokret s veganske hrane koja je sve donedavno imala primat na sličnim ceremonijama.