Margarita je klasik među koktelima koji nudi puno mogućnosti za kreiranje odličnih kombinacija. Poslužite ga klasično, poslužite smrznutog, dodajte malo voća... Postoji toliko mnogo načina kako ovaj koktel možete oplemeniti i dati mu vlastiti potpis.
S obzirom da smo na korak od sezone (domaćih) jagoda, zašto ih ne bismo dodali margariti? Zrele i slatke jagode izvor su slatkoće koja odlično nadopunjuje zemljane okuse agave u tekili.
Margarita sa smrznutim jagodama temelji se na klasičnoj margariti s blanco/srebrnom (neodležanom) tekilom, sokom od limete, jednostavnim sirupom i likerom od naranče, ali s dodatkom svježih, smrznutih jagoda. Isprobajte recept i uživajte u proljetnom okusu omiljenog koktela!

strawberry margarita koktel
Shutterstock 

Sastojci:

235 ml blanco tekile
90 ml likera od naranče
120 ml soka od limete
120 ml jednostavnog sirupa
2 šalice smrznutih jagoda, narezanih
1 šalica leda
Krupna sol, za rimming, po želji
Narezane jagode, za ukras

Priprema:

U blender dodajte tekilu, liker, sok od limete, jednostavni sirup, smrznute jagode i led. Obradite dok ne postane glatko, oko 30 sekundi. Ako ćete ukrašavati čašu sa soli, uspite sol na tanjur, uzmite krišku limete i utrljajte njome rub čaša te lagano pritisnite ili zarolajte čaše pod kutom da se premažu solju. Koktel ravnomjerno rasporedite u čaše, ukrasite i uživajte!