Zagrebačka Galerija Forum poslužila je kao idealno mjesto za spajanje umjetnosti s vinom u povodu lansiranja novog ruha linije DIKA koji je gostima predstavila feričanačka vinarija Enosophia.

U umjetničkoj galeriji u samom centru Zagreba vinarija Enosophia okupila je partnere vinarije te predstavnike medija i relevantnih institucija koji su u posebnom kutku galerije prošli kroz pomno osmišljeno kušanje svih osam vina uz ukusne zalogaje. Uz to, gosti su saznali kako su nastale nove etikete, u kojem se smjeru vinarija razvija te na koje načine nastavlja pratiti i stvarati nove trendove na iznimno konkurentnom tržištu. S obzirom na prigodni ambijent i elemente koji oslikavaju i pričaju priču o specifičnostima i ljepotama Slavonije na novim bocama DIKA vina, ovo se predstavljanje u jednom trenutku pretvorilo u svojevrsnu izložbu u sklopu koje su se mnogi okušali i u slikanju te na paint and wine punktu oslikavali motive s etiketa.

Dika vina, Ivan Ergović, vlasnik vinarije
Petar Santini Ivan Ergović, vlasnik vinarije

Dika vina, Enolozi vinarije Lucija i Martin Kovačević i voditeljica Ana Radišić
Petar Santini Enolozi vinarije Lucija i Martin Kovačević i voditeljica Ana Radišić

Uz brojne goste, na druženju su se okupili i predstavnici vinarije, među kojima je bio i Martin Kovačević, direktor vinarije. „Kao vinarija smo prepoznatljivi po svojoj vjernosti spoju tradicije i inovativnosti – aktivni smo u praćenju i stvaranju trendova, a istovremeno ne odustajemo od promicanja svih vrijednosti i ljepota naše Slavonije kroz sva naša vina na koja smo ponosni. Danas smo ovdje da sve to na još jedan način pokažemo te ponovno govorimo o našem feričanačkom vinogorju, svemu što ondje stvaramo i čime se dičimo. Vjerujem da nema bolje prilike da to iznesemo nego kroz DIKU, našu Slavoniju u boci“, istaknuo je Kovačević prilikom obraćanja gostima.

Dika vina, Domagoj Jakopović Ribafish i Martin Kovačević
Petar Santini Domagoj Jakopović Ribafish i Martin Kovačević


DIKA je linija od osam vina dostupnih na policama još od 2009. godine. Danas, 14 godina poslije, DIKA je predstavljena javnosti u svom modernijem ruhu, pod krovnim brendom Enosophia. Liniju čine Rose, Graševina, Sauvignon blanc, Chardonnay, Frankovka, Cabernet sauvignon te kupaže Sinergo crni i Sinergo bijeli. Novim izgledom linije DIKA u Enosophiji slave savršenu kombinaciju vina i umjetnosti te prikazuju vlastitu interpretaciju svega što Slavonija jest – ponosna, otporna, jednostavna, puna ljepota netaknute prirode, plodne zemlje i izvrsnih autohtonih sorti.

Predstavljanje DIKA
Petar Santini 

Predstavljanje DIKA
Petar Santini 

Dika vina, Mile Butorac i Matea Frajsberger
Petar Santini Mile Butorac i Matea Frajsberger


Rebranding DIKA vina dolazi upravo u razdoblju kad je vidljiva intenzivna popularizacija vina uz hranu, ponajviše među mlađom populacijom punoljetnih vinoljubaca, što donedavno nije bio čest slučaj. Danas je vino najbolji pratitelj omiljenom obroku sve većem broju ljudi i nije rezervirano isključivo za otmjene večere i slavlja, stoga je DIKA idealan izbor koji nudi vrhunska vina po najboljoj vrijednosti za novac, za uživanje u trenutku – neovisno o tome radilo se o uobičajenom druženju za obiteljskim stolom ili pak o većim okupljanjima i posebnim druženjima.

Tim vinarije Enosophia.jpg
Petar Santini Tim vinarije Enosophia


DIKA vina u novom ruhu dostupna su u gotovo svim trgovačkim lancima diljem Hrvatske.