Decanter World Wine Awards 2024: Vinarija Galić ponovno među najboljima

Zlatna medalja za Galić Graševinu 2023

Vinarija Galić

Decanter World Wine Awards je jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja vina koje se održava svake godine, te privlači tisuće vinara iz cijelog svijeta koji se natječu u raznim kategorijama. Decanter ima reputaciju visoke stručnosti i nepristranosti, te je i ove godine sudjelovalo čak 243 vodećih vinskih stručnjaka, uključujući 20 master sommeliera i 61 master of wine iz 33 zemlje koji su naslijepo kušali čak 18.143 vina iz 57 zemalja.

Veliko oduševljenje zavladalo je među našim timom kada je upravo Galić Graševina 2023 osvojila zlatnu medalju, jer to nije samo priznanje za trud i predanost u radu ove vinarije, već i potvrda kvalitete tradicionalne sorte koja je simbol kutjevačkog vinogorja. Graševina, snažno ukorijenjena u našoj vinarskoj tradiciji, oduševila je stručnjake svojom složenom aromom, svježinom i elegancijom.

Vinarija Galić 

Vinarija Galić 

Osvojivši zlato na svjetskoj pozornici, Galić Graševina 2023 je dokazala svoju izvanrednu kvalitetu i potvrdila svoje mjesto među najboljim vinima svijeta, a iz vinarije Galić poručuju: "Ponosni smo što smo dio ovog povijesnog trenutka i što možemo podijeliti radost s našim kupcima i ljubiteljima Galić vina."