U hotelu Esplanade, sinoć su dodjeljene nagrade najboljim hrvatskim restoranima i chefovima, te je trofej za Mladi talent godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku osvojio Marin Pleše, chef restorana Vila Rova, iz Malinske na otoku Krku.

Marin Pleše s predanošću doprinosi razvoju gastronomije rodnog otoka Krka te posvećeno pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica koje odražavaju jedinstvenu kulinarsku baštinu otoka. Pleše je nedavno završio staž u jednom od najboljih restorana na svijetu koji od 2009. godine održava najviše tri Michelinove zvjezdice – španjolskom El Celler de Can Roca. Stečeno iskustvo pretočit će u nadolazećoj sezoni, koja započinje iduće subote, 27. travnja, u inovativne nove recepte, organizaciju rada u kuhinji i usavršavanje odnosa prema gostima, te će nastaviti doprinositi svojoj strasti - unaprjeđenju gastronomske scene otoka Krka i Kvarnera.

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Vila Rova po prvi puta uvrštena u gastronomski vodič Gault&Millau za Hrvatsku

Ujedno je na večeri predstavljeno i sedmo izdanje dvojezičnog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku u koji je po prvi puta uvršten restoran Vila Rova. U vodiču uvršteno je 300 top restorana Hrvatske, koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću.

Evo kako je u vodiču opisano iskustvo restorana: „Vila Rova, jedini fine dining restoran na otoku Krku, nalazi se u hotelu, od mora odvojenim lijepim maslinikom. Uz à la carte menu Vila Rova gostima nudi i degustacijski menu, nazvan The Bridge, a izraz je vizije i vještine chefa. Za početak smo kušali kruh od žirovog brašna uz odlično maslinovo ulje. Posebno nam se svidjelo predjelo, izvrsni sirovi škamp u obliku tortice na kremi od pečene mrkve i limete. Jednako dobre bile su i šurlice s raguom od kozlića i pestom od sušenih rajčica, te file jadranske tune s kremom od poriluka i peršina, tostiranim lješnjacima i tapenadom od maslina i blitve. Odličan dessert lijepo je zaokružio gastronomski užitak. Ljubazno osoblje pažljivo će vas pratiti kroz cijelu večeru."

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Timi Vile Rova se pridružio i Marko Škarica

Timu Vila Rova nedavno se pridružio i Marko Škarica, iza kojeg stoji bogato iskustvo pozicije maître d’ i sommeliera u rovinjskom restoranu Agli Amici s Michelinovom zvjezdicom te tri godine iskustva u kvarnerskom Draga di Lovrana na poziciji glavnog sommeliera. Škarica je u prošlosti odnio nagradu najboljeg sommeliera Istre i Kvarnera, a 2019. je bio među finalistima za izbor najboljeg sommeliera Hrvatske. Svojim će iskustvom pridonijeti proširenju i unaprjeđenju vinske karte restorana Vila Rova.

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Chef Marin Pleše Vila Rova
Vila Rova 

Ne propustite, restoran Vila Rova otvara svoja vrata u subotu, 27. travnja u novom ruhu

Sezonu 2024. u restoranu Vila Rova zasigurno će obilježiti i potpuno preuređena sala restorana koja će pružiti osvježeni ambijent za uživanje u delicijama Marina Plešea te biti mjesto novih susreta i stvaranja ukusnih uspomena starim i novim gostima na Krku.

Sala_Restoran Vila Rova.jpg
Vila Rova 

Nova sala projekt je arhitektice Barbare Turčić Gajzler i tvrtke za projektiranje Marconico d.o.o.: „Pri uređenju interijera restorana Vila Rova, posebnu pažnju obratila sam ostvarivanju harmonije s postojećim ambijentom te istovremenim naglašavanjem kvalitete lokacije i ponude. Inspirirana prirodom i mediteranskim okruženjem, odabrala sam svježe boje i teksture koje oslikavaju ljepotu obližnjeg krajolika. Kroz pažljivo odabrane estetske detalje, težila sam stvoriti prostor koji će gostima pružiti osjećaj udobnosti i elegancije.Kroz kombinaciju modernog dizajna i tradicionalnih elemenata, Vila Rova postaje ne samo restoran, već i doživljaj koji se pamti.“

Terasa Vila Rova 4.JPG
Vila Rova