Kako biste stvorili lijep i moderan interijer, vrijeme je da izbacite neke komade koji su bili popularni posljednjih godina, no njihov je momentum prošao. Od open space prostora do "kokičastih" stropova, u nastavku donosimo 5 elemenata koji su izašli iz mode prema savjetima dizajnera interijera.

1. Open space prostori

Dizajneri tvrde da otvoreni plan domova više neće biti poželjan kao proteklih godina. Naime, tijekom pandemije koronavirusa mnogi od nas bili su primorani svoje domove preurediti u improvizovane kućne urede, a upravo to im je pokazalo prednosti vrata. To ne mora značiti da su zatvorene sobe novi trend, već je riječ o improvizaciji i snalaženju s pregradama. Klijenti od dizajnera interijera trenutačno traže jedan veliki prostor sa satelitskim sobama koje se po potrebi mogu spojiti ili razdvojiti.

2. Teksturirani stropovi

Neravni, odnosno kokičasti stropovi izlaze iz mode. Vrijeme je da zagladite stropove i obojite ih u neutralne boje. Jednostavniji izgled sigurnija je opcija, a tekstura se domu može dodati na druge načine.

3. Sivi podovi

Sivi podovi više neće biti tako popularni u uređenju interijera kao nekada. Iako su služili čistoj, hladnoj estetici, ljudi sada žele toplije prostore s više dubine i dimenzije. Dizajneri interijera primijetili su puno prirodnih tonova drveta u rasponu od bijelog hrasta do bogatog oraha, a često se različiti tonovi kombiniraju u istom domu.

4. Monokromatske kuhinje

Potpuno bijele kuhinje odbrojavaju svoje posljednje dane. Tijekom pandemije provodilo smo više vremena u svojim domovima pa smo počeli žudjeti za bojom, šarenilom i teksturom. Ipak, crni detalji poput ručki i uređaja bit će prisutni u kuhinjama 2023. godine.

5. Nepostojanje blagovaonica

Donedavno su blagovaonice bile suvišni prostori. Cijela soba posvećena objedovanju i zabavi činila se nepotrebnom, posebno u malim interijerima, čak i tijekom pandemijskih godina, ali to se sada mijenja. Blagovaonica se češće koristila kao ured ili igraonica, a sada je sve izraženija želja klijenata za zasebnom prostorijom koja će zamijeniti obiteljska slavlja u restoranima.