U pričama o interijerima, uređenju doma i trendovima jedna od prostorija posebno se ističe. Riječ je o kuhinji, prostoriji koja odavno više nije samo mjestom pripreme obroka, već prostor koji okuplja obitelj i prijatelje, kako oko stola tako i oko obiteljskih aktivnosti, druženja...

Zato ne čudi kako je upravo kuhinja nezabilazno mjesto u stanu kada govorimo o trendovima u interijerima, a to se odnosi i na uređenje u smislu funkcionalnosti ali i uređene kroz detalje od kojih se posebno ističu boje. Boje zidova, kuhinjskog namještaja, stola i stolica, detalja – sve je važno. A prema trendovima za 2024. sve se manje pažnje poklanja bijelim kuhinjama, jer vrijeme je za nešto odvažnije nijanse, s naglaskom na one koje su i dio osobnosti stanara.


Zagasito zelena

Kuhinje interijeri trend 2024
Unsplash / Sergei Sushchik 


U zadnjih nekoliko godina svjedočimo povratku "prirode" u naše kuhinje. Od motiva do živih zelenih biljaka, sve je dobrodošlo, baš ako i paleta zelene boje koja uključuje tamnije zelene tonove, zagasite nijanse koje povezujemo uz prirodu i šumu.
Zelena se odlično nadopunjuje s bojom drveta i svjetlijim paletama koje su često i osnovne boje kuhinja.


Topli pijesak

Kuhinje interijeri trend 2024
Unsplash / Sosey Interiors 


Savršena boja za sve koji se žele samo za korak udaljiti od bijelih kuhinja. Ova boja podrazumijeva krem i bež nijanse, dio je i modnih trendova za 2024., boja koju povezujemo s osjećajem nostalgije koja će prožeti brojne trendove. Ova je boja odličan način kako vizulano povećati prostor ali i oplemeniti ga detaljima u ovoj boji.


Morsko plava

Kuhinje interijeri trend 2024
Unsplash / Sven Brandsma 


Plave kuhinje, s naglaskom na tople tamnije nijanse, uglavnom odabiru osobe koje vole boje. Često su odabir za kuće u primorju, odlično se kombiniraju kako s velikim plavim površinama, tako i detaljima, s bijelom i svjetlim bež tonovima. Privlači li vas ova boja, razmislite o veličini prostora i koji bi to detalji bili savršeni u nekoj od boja ove palete, kao i o stilu koji želite istaknuti, minimalističkom ili morskom, pomalo rustiklanom.


Boja čokolade

Kuhinje interijeri trend 2024
Unsplash / Clay Banks 


Smeđa boja vlada interijerima, i to s naglaskom na tamniju smeđu, boju čokolade. U kuhinji ova boja stvara ugođaj topline, i dovoljno je već unijeti dio kuhinjskog namještaja poput stola, stolica, polica, u ovoj boji te osjetiti promjenu. Razmislite i o bojanju samo jednog zida u boju tople čokolade, ili neka pod i detalji budu u ovoj tako poželjnoj boji.


Bogata siva

Kuhinje interijeri trend 2024
Unsplash / Christian Mackie 


Toplija, nijansno bogatija siva, odlična je zamjena hladnim nijansama ove palete. Odlično se slaže s bež, smeđim i zelenim bojama, baš kao i s bijelom. Primjer je boje koja pruža osjećaj neutralnosti, ravnoteže a nije nametljiva za uređenje i boravak. Uskladite boje ormarića s radnim površinama, dodajte detalje u izraženijim nijansama, i uživajte u novoj dimenziji sive boje.