Prostor, puno svjetla, svijetle boje i prirodni materijali suština su francuskog stila. Interijeri u francuskom stilu su lagani, svijetli i privlače ugodnom atmosferom. Boje koje dominiraju su bijela, bež i siva s naglaskom na odabrane detalje koji ističu posebnost ovog stila.

Francuski stil u interijerima idealan je za sve koji vole jednostavnost i chic detalje. Zahvaljujući Instagramu, dobro znamo kako izgleda pogled na tipične pariške prozore i balkone, te kako Francuskinje žive u ambijentu koji odražava i njihova modna pravila - nonšalantno chic, elegantna i prožeta osobnošću. Želite li svoje utočište urediti sa stilom, slijedite ovih 5 pravila francuskog uređenja interijera.

1. Počnite s bijelim zidovima

Zaboravite na zidove u bilo kojoj drugoj boji osim u bijelo, zaboravite na šarene slike, francuski apartmani bazirani su na bijelim ili izrazito svijetlim tonovima zidova, bez dominantnih ukrasa i detalja.

2. Predvidite prostor za veliko zlatno ogledalo

Prva asocijacija na fotografije Francuskinja iz njihovih spavaćih i dnevnih soba? Veličanstveno zlatno ogledalo naslonjeno na čisto bijeli zid, što je interijer odmah učinilo luksuznijim i autentičnijim.

3. Recite DA drvenim podovima i parketima

Ne samo što Francuskinje obožavaju drvene podove, nego se trude da ih nikada ne prekrivaju tepisima. Ideja je istaknuti umjetnost postavljanja drvenih podova od vrhusnkog drveta jer i podovi su vađan dio uređenja prostora.

4. Unesite bilje i cvijeće

Čak i da vam nismo rekli, sigurno ste na svakoj fotografiji primijetili cvijeće i sobno bilje. Osim vrlo visoke kulture kupnje cvijeća, Francuskinje znaju da će sezonskim cvijećem i omiljenim sobnim biljem pružiti dašak posebnosti svome domu. Ne zaboravite na chic vaze i posude, jer jedno bez drugog ne može.

5. Ništa ne mora biti savršeno

Francuski domovi sve su samo ne perfekcionistički namješteni. Zaboravite fotografije iz časopisa i nemojte opsesivno spajati komade iz svog doma u jednoobraznu stilistiku. Francuski stil pruža dojam kao da ste ovaj tren otvorili prozor, pomaknuli jastuk, odložili pladanj... sve je to važno za doživljaj živahne atmosfere u stanu.