Vaš je dom mnogo više od samo mjesta gdje spavate, jedete i odmarate - on je odraz vaše osobnosti, utočište gdje se susretaju udobnost, funkcionalnost i estetika. Ali, ipak se ponekad čini da je put do elegancije i stila obavijen velom tajne.

Kako učiniti da vaš dom zaista odražava vašu osobnu estetiku i dostigne željeni bezvremenski šarm? Treba krenuti od sitnica, sve od prostora ulaznih vrata pa do kupaonskih ručnika i pribora za jelo. Izgled stylish doma ne postiže se gomilanjem stvari, već donošenjem promišljenih odluka i otpuštanjem elemenata koji više prostoru ne služe.

U ovih par jednostavnih koraka pretvorite svoj dom ne samo u odraz modernog, već u dom koji će zračiti vašim duhom i estetikom.

Ulaz - prvi dojam

Oprostite se s izlizanim, starim i izblijedjelim tepihom. Umjesto njega, odlučite se za elegantan, minimalistički tepih u neutralnoj boji ili hrabrom, naglašenom uzorku. Hodnik postavlja ton vašem doma, a pretrpana polica za cipele također može narušiti njegovu početku estetiku. Zamijenite je ormarićem kako bi vaša obuća bila organizirana i skrivena, a vi dobili čist i sofisticiran izgled.

Uređenje doma
Shutterstock 

Dnevni boravak - središte zbivanja

Dnevna soba je srce doma, stoga iz nje uklonite višak ukrasa koji samo zauzimaju prostor. Stvorite kombinaciju stilova i tekstura u koju uključite jedinstvene komade koji pričaju vašu priču. To će vašu dnevnu sobu učiniti elegantnom i punom osobnosti. Pozdravite se i s savršeno usklađenim garniturama namještaja, već prigrlite mješavinu stilova za više eklektičnu atmosferu. 

uređenje doma interijeri
Unsplash / Collov Home Design 

Blagovaonica - za romantične večere

Previše uokvirenih fotografija, šarenila i ukrasa u blagovaonici? Vrijeme je za novi pogled na omiljenu prostoriju. Slike složite na 'galerijski' zid s jedinstvenom temom koja će prostoriji dodati vizualnu dubinu bez da je preoptereti. Usput nadogradite i iskustvo blagovanja. Odaberite elegantan set posuđa koji će svakome tko ga koristi sigurno zapeti za oko. I ne zaboravite na važnost usklađenih boja te ljepotu svježeg cvijeća u prostoru.

uređenje doma interijeri
Unsplash / Marina Podrez 

Spavaća soba - intimno mjesto

Ostavite samo nekoliko odabranih ukrasnih jastuka u spavaćoj sobi i investirajte u kvalitetnu posteljinu. Sklonite sav višak detalja. Uz nekoliko jednostavnih promjena, vaša spavaća soba može postati pravi biser doma u kojem se isprepliću udobnost i elegancija.

uređenje doma interijeri
Unsplash / Sandra Rei 

Kupaonica - i tuš može biti elegantan

Izgled kupaonice možete osvježiti zamjenom klasičnih zavjesa za tuširanje, igrom uzoraka i boja koje podižu cjelokupni izgled prostorije. Zamijenite istrošene i neusklađene ručnike usklađenim setom u shemi boja koja nadopunjuje uređenje vaše kupaonice. Smotani ili uredno obješeni ručnici mogu sobi dati dašak luksuza i organizacije.

uređenje doma interijeri
Unsplash / Grace Kelly