Izgled domova često je odraz stila osoba koje u njima žive, i važno je da se svatko u svom domu osjeća udobno, opušteno. Ali događa se da unatoč brizi, uređenju i trudu koji ulažemo u naše stambene prostore oni pružaju dojam neurednih i neorganiziranih prostora. To možemo spriječiti ne samo redovnim pospremanjem, održavanjem i uklanjanjem viška stvari, već i djelovanjem u smjeru 5 pravila koja nas upućuju na detalje koji su često da ne znamo ili na krivom mjestu ili višak.

Previše uzoraka

Kako maksimalizam postaje sve popularniji, primjećuje se i sve veća tendencija prema miješanju i kombiniranju uzoraka. Šareni, raznoliki detalji su sjajan način za dodavanje osobnosti prostoru, bez obzira volite li cvjetne printove ili jarke boje. Međutim, previše različitih uzoraka može učiniti da dom izgleda pretrpano, a time i neuredno. Najbolje je odabrati manje, komplementarne uzorke i kombinirati ih s jednobojnim elementima kako bi vaš dom izgledao stilski uređen.

Interijeri
Unsplash / Denys Striyeshyn 

Loše pozicioniranje dekoracija i umjetničkih predmeta

Dekoracije, umjetnički predmeti i slike, savršen su naglasak na stil i osobnost vlasnika domova. Ali i ovdje je važna mjera. Pa tako, postavljanje previše slika preblizu jedna drugoj može lako zatrpati prostoriju. Umjesto toga, razmaknite umjetničko djelo i dajte svakom komadu malo prostora da diše. Kako bi vaš dom izgledao kohezivno i manje pretrpano, odaberite fotografije, postere i slike umjetnika mirnijih boja ili temama koje se međusobno nadopunjuju i odgovaraju ostatku stila uređenja vašeg doma.

Interijeri uređenje doma
Unsplash / Andrea Davis 

Nepospremljen krevet

Pospremanje kreveta je jednostavna jutarnja rutina koja može napraviti veliku razliku u izgledu vašeg doma. Ne samo da pomaže da vaša spavaća soba izgleda urednije, već pruža i mir, a to je i više nego dobar poticaj da jednostavnim sklanjanjem viška stvari i predmeta brzinski dovedete u red i ostatak vašeg stambenog već će i ostatak svog doma održavati urednim. Kako biste otišli korak dalje, pružite svom krevetu hotelski izgled slojevitim slaganjem pokrivača i jastuka te naravno odabirom savršene posteljine.

Uređenje doma
Shutterstock 

Pretrpanost namještajem

Bilo da ste naslijedili neke komade od prijatelja i obitelji, imate nekoliko komada iz prethodnog stana ili ste samo malo pretjerali, lako je završiti s viškom namještaja u vašem domu. Iako dodatna stolica ili dvije mogu dobro doći kada imate goste, one mogu biti razlog zašto vaš prostor izgleda neuredno. Previše namještaja u prostoriji može dom učiniti skučenim, stvarajući osjećaj nereda.

Interijeri uređenje doma
Unsplash / Prophsee Journals 

Nered u hodniku

Hodnik je prvi prostor koji ljudi vide kada uđu u vaš dom. Koliko god bilo primamljivo spustiti cipele, torbe i višak stvari odmah s ulaza na pod, zapamtite kako ležernim odlaganjem stvari u hodniku vaš dom može izgledati neurednije nego što zapravo jest. Kako biste to spriječili, odredite mjesto u hodniku na kojem odlažete stvari, od jakni i kaputa, do torbi, ključeva, kišobrana... kako ne biste bili u iskušenju ostaviti stvari kraj ulaznih vrata. Dodavanje zdjele ili pladnja za ključeve i poštu, košare za cipele i vješalice za kapute može učiniti čuda za dobar izgled hodnika.

Izvor: Elle.rs