Koliko god puta se pripremali za putovanja, vrijeme za pakiranje jedno je od najomraženijih dijelova. Iako želimo ponijeti sve 'za svaki slučaj', to najčešće rezultira prenatrpanim koferima koji prelaze dozvoljenu težinu aviokompanija i onda smo opet na početku. Budući da trenutno traje vrijeme godišnjih odmora, odlučili smo vam pomoći u pakiranju koje vam slijedi.

Iako postoje razni načini kako si olakšati pripremanje kofera, danas govorimo o 5-4-3-2-1 metodi koja je popularna zbog svoje efikasnosti.

Nije točno poznato tko je osmislio ovaj način pakiranja, ali popularizirala ga je blogerica Geneva Vanderzeil, i to još prije nekoliko godina. Ipak, sada se ponovno vraća na društvene mreže i jasno je zašto je voljen viralan.

Metoda pakiranja 5-4-3-2-1 vrlo je jednostavna. Brojevi predstavljaju broj određenih odjevnih predmeta - pet gornjih dijelova, četiri donja, troje cipela, dvije haljine i jedan set dodataka koji uključuje naočale, kapu i nakit. Ovisno o prigodi putovanja i samom odredištu, kombinacija brojeva i omjer komada može se i promijeniti. Međutim, osnovni princip ostaje isti.

Metoda slijedi minimalistički pristup i temelji se na capsule komadima garderobe, stoga je važno da se odabrani odjevni predmeti mogu lako međusobno kombinirati. Imajte to na umu kada birate svoje komade - primjerice, bazične boje i jednostavni printovi su bolji od jarkih nijansi i upadljivih dizajna. Već smo pisali o '333 metodi' za kreiranje modne kapsule u ormaru uz pomoć tri gornja dijela, tri donja i tri pari cipela uz pomoću kojih morate kreirati što više odjevnih kombinacija, što može biti odlična podloga i za pakiranje.

Uz ovu metodu više ne moramo nadoplaćivati skupe prtljage jer sve stane u carry-on. Sretno s pakiranjem!