Zima se bliži kraju i pred nama je sezona u kojoj se okrećemo laganijij garedrobi s otvorenijim površinama kože, posebno oko vrata i ruku. U trendu su i duboku dekoltei, što je više nego dobar znak za posvetiti se njezi i ljepoti kože vrata i dekoltea.
Poznato je kako se koža na vratu i dekolteu, trokutasto područje koje se proteže ispod ključnih kostiju do malo iznad grudi, razlikuje od kože na licu. Ova zona ima manje lojnih žlijezda i kolagena zbog čega često trpi zbog nedovoljno hidratacije te je sklonija borama.

Također je za istaknuti kako je koža vrata vrata izrazito tanka i izložena ponavljajućim pokretima, rastezanjima i izlaganju suncu. Kao rezultat toga, možete vidjeti nastaju primjetni znakovi starenja, nedostatak elastičnosti, hiperpigmentacija i sitne bore. Što se tiče dekoltea, sunce igra veliku ulogu, pogotovo ako ste ljubitelj pretjeranog izlaganja UV zrakama, a sve je to i više nego dovoljno za uvođenje nove prakse u dnevnu beauty rutinu.

beauty njega žena
Unsplash / Alexander Krivitskiy 

la mer vrat dekolte koncentrat
La Mer La Mer koncentrat za njegu kože vrata i dekoltea

Dr. Barbara Sturm super antiaging krema za njegu vrata i dekoleta
Dr. Barbara Sturm Dr. Barbara Sturm super antiaging krema za njegu vrata i dekoleta

Profesionalci savjetuju da proizvode koje koristite za njegu lica koristite i za njegu kože vrata i dekoltea, ali i da pažnju posvetite i proizvodima koji sadrže sastojke koji potiču izgradnju kolagena. Kolagen je protein koji vašoj koži daje strukturu i pomaže u učvršćivanju i zatezanju. Što je više kolagena prisutno u vašoj koži, ona je gušća i glatkij, s manje linija, nabora i bora. Preporuka su proizvodi s aktivnim vitaminom C, retinolom ili korištenje crvenog LED svjetla za poticanje proizvodnje kolagena.
Vitamin C će također zaštititi vašu kožu od štetnih slobodnih radikala koji ubrzavaju znakove starenja.

žena beauty njega ples
Unsplash / Olenka Kotyk 
Sisley Paris Phytobuste njega za dekolte
Sisley-Paris 

chanel krema za njegu vrata i dekoltea
Chanel Chanel krema za njegu vrata i dekoltea

Njega dekoltea uključuje proizvode koji sadrže retinol, vitamin C i pilinge za smanjenje pojavljivanja hiperpigmentacija i bora te za pomoć u obnavljanju dosadnih, oštećenih stanica. Također je doborodšlo crveno LED svjetlo kako bi smanjio rumenilo na tom području, kao i korištenje mineralnu kremu za sunčanje.

Osim proizvoda za njegu dobrodošli su estetski tretmani za koje je potrebno konzultirati se s profesionalcima, od kojih je na TikToku posebno hvaljen tzv. "Barbie Botox". Barbie botoks je kozmetički postupak koji koristi injekcije botulinum toksina, tj. botoksa za izdužavanje i stanjivanje vrata i ramena, a od tuda dolazi i ime metode, jer Barbie ima dug, njegovan vrat i uska ramena. Metoda je dobila ime po tome što Barbie Djelovanje „Barbie botoxa” je privremeno, traje tri do četiri mjeseca te zahtijeva ponavljanje.