Ove godine apsolutni beauty trend je sjajna koža. Prirodan glow više ne prekrivamo proizvodima za matiranje, već ga još naglašavamo dodatnim proizvodima. Njime potičemo mladenački izgled kao i dodatnu svježinu koja se uvijek šminkom želi postići, a morate i sami priznati - glowy izgled mnogo je prirodniji od matiranog.

Hailey Bieber jedna je od savršenih predstavnica ovog looka, ponajviše sa svojim Peptide Lip Treatment sjajilima brenda Rhode koji su osvojili modni svijet. Uz njih je stvarala lookove koji su pravi primjer superblistave kože (sjećamo se njezinog sugar plum fairy makeupa), a s vremenom su se razvili i pravi trendovi pod imenima 'Mermaid Skin' i 'Dolphin Skin' koji potiču mokri izgled, luminozan sjaj, naglašeno rumenilo, prirodna sjenila i, naravno, mnogo highlightera.

Ipak, ono što u posljednje vrijeme možemo primijetiti je velika pozornost koja je usmjerena upravo na sjajila.

Svi znamo da su ne toliko davno hit bile matirane usne kao jedini mogući način šminkanja. Naravno, u svim varijantama nude nijansi. Sjajila su ostala negdje u počecima 2000-ih. Ipak, ako se vratimo koju godinu unatrag, sjajilo je ponovno počelo dobivati na popularnosti te je sve više brendova izbacivalo svoje verzije proizvoda. Sjećamo se da je čak 2020. godine Lancome revitalizirao Juicy Tubes kolekciju sjajila u popularnim tubicama koje je svaka cool djevojka imala u svojoj torbici u Y2K razdoblju.

Tako je Rihanna kao dio svog brenda Fenty Skin početkom godine predstavila unisex balzam za usne i za koji je sada izašla reklama u obliku kratkog filma u stilu starog Hollywooda gdje zajedno glume ona i njezin ljubavni partner, reper A$AP Rocky. I Kylie Jenner je nedavno u sklopu svog brenda Kylie Skin izbacila verziju proizvoda pod nazivom lip butter. Ipak, neka su sjajila doživjela posebnu vrstu popularnosti na društvenim mrežama i danas ih možemo zvati najviralnijima na tržištu. 

Rhode - Peptide Lip Treatment

Hailey Bieber je napravila apsolutnu pomamu za njezinim, već gore spomenutim, Peptide Lip Treatment sjajilima. Iako je najprije proizvod izašao u neutralnoj, prozirnoj nijansi, kasnije je ponudu proširila na nekoliko novih nijansi - Ribbon (svijetlo roza), Raspberry Jelly (magenta), Toast (smeđe-ružičasta) i Espresso (smeđa).

Rhode kozmetika
Rhode 

Rhode kozmetika
Rhode 

Rhode kozmetika
Rhode 

Naravno, u blagdansko vrijeme stigao je i Jelly Bean Lip Tint, točnije još blještavija verzija sjajila za usne u skladu s razdobljem u godini. Kao prava marketinška pobjeda prije nekoliko je dana stigla Lip Case maskica za mobitel kreirana ujedno i kao savršen držač za Haileyina sjajila. Genijalno. Vjerojatno je i cijena ono što privlači kupce jer dobivaju proizvod omiljene influencerice za samo 16 eura. Naime, toliko vrijedi jedno sjajilo.

Rhode Lip Case Hailey Bieber
Rhode 

Rhode Lip Case Hailey Bieber
Rhode 

Summer Fridays - Lip Butter Balm

Sigurno ste na društvenim mrežama naišli na ovaj dizajn sjajila. Odmah zaključujemo da su tubice, očito, ponovno popularne. Sjajila brenda Summer Fridays dolaze u osam nijansi (Vanilla, Poppy, Vanilla Beige, Brown Sugar, Pink Sugar, Cherry, Sweet Mint, Birthday Cake), a na službenim stranicama cijena im iznosi 22.22 eura.

Summer Fridays sjajila za usne
Instagram (@summerfridays) 

Summer Fridays sjajila za usne
Instagram (@summerfridays) 

Iznimno su popularni na TikToku, vjerojatno zbog svog veganskog sastava, divne teksture koja nikada ne izgleda ljepljivo ili 'greasy' i činjenice da zaista pružaju divan sjaj usnama. Naravno, tu je i dobro poznati efekt trenda, a ako na TikToku ukucate 'Summer Fridays - Lip Butter Balm' dobit ćete na tisuće videozapisa, ali doista zadovoljnih korisnika. Izgleda da je u ovome slučaju trend opravdan.

Summer Fridays sjajila za usne
Instagram (@summerfridays) 

Summer Fridays sjajila za usne
Instagram (@summerfridays) 

Summer Fridays sjajila za usne
Instagram (@summerfridays) 

Dior - Addict Lip Glow Oil

Iako nije klasično sjajilo, Diorovo ulje već je neko vrijeme jako trendi. Tome također u prilog ide nevjerojatna količina videa na koje naiđete na TikToku kada ga utipkate u tražilicu. Dolazi u pet nijansi (Universal Clear, Pink, Coral, Cherry, Rosewood), a na Sephori ga možemo pronaći za 37.37 eura.

Dior Addict Lip Glow Oil
dior 

Osim što pruža visoku razinu hidratacije, ima gustu formulu koja se ne lijepi zbog čega mu je postojanost na usnama nevjerojatna. Iako je ulje, zbog svoje nemasne teksture kombinira zrcalni efekt sjajila u kombinaciji s efektom intenzivne njege usana.

Dior Lip Oil
Instagram (@elizabeth__cee) 

Dior Addict Lip Glow Oil
Dior Beauty