Već smo zaključili da je matirana koža ostala u prošlim godinama te da je sada sve što tražimo blistavi, zdravi i sjajni izgled lica. Morate priznati da je cjelokupni dojam mnogo prirodniji od matiranog zbog čega se i povezuje sa zdravljem i vitalnošću, zato nimalo ne čudi da je porast ovog trenda krenuo još od završetka pandemije koronavirusa.

Kako u modi, tako i u beauty segmentu javio se ballet core, čisti izgled nježnog makeupa s naglaskom na rozu boju, obraze i glossy usne, a jedna od savršenih predstavnica ovog looka je Hailey Bieber, pogotovo sa svojim Peptide Lip Treatment sjajilima brenda Rhode koji su osvojili modni svijet. Iz toga se trend sve više razvijao prema superblistavoj koži, a inspiracija je zalazila u morski svijet.

Glowy skin
Instagram (@hungvanngo) 

Iz toga su proizašli trendovi kao 'Dolphin Skin' i 'Mermaid Skin' koji sada veličaju luminozan sjaj, svjetlucavi odsjaj na koži, shimmer, a podsjećaju na presijavanje mora na mjesečini i divne morske koraljne dubine.

Osim naglašenog rumenila, jakog sjajila na usnama, prirodnih sjenila na očima i uz minimalno korištenje korektora i pudera, ovi trendovi najveći naglasak stavljaju na highlightere, logično. Oni su jedini koji mogu dovesti do savršenog preslikavajućeg sjaja na obrazima, ali i na ostalim dijelovima lica kao što su vrh usana, vrh nosa ili luk obrva.

Glowy skin
Instagram (@claytonhawkins) 

Highlighter koji je apsolutno oduševio u posljednje vrijeme je bez premca Chanel Baume Essentiel koji je postao hit na društvenim mrežama, a na posljetku se i rasprodao. Riječ je o nijansi Mermaid Glow, zbog čega vam je odmah jasno zašto je toliko voljen. Multi glow stick zapravo je hidratantni balzam za naglašavanje kontura lica, no može se koristiti i kao highlighter, pogotovo u novoj nijansi 'Mermaid Glow'. Veoma je svilenkast i daje osjećaj kao da klizi kožom i ostavlja suptilan šljokasti trag koji je postojan tijekom cijelog dana.

Chanel Baume Essentiel
Chanel 

Kako biste što lakše postigli ovakav izgled, donosimo vam pet najboljih drogerijskih highlightera s kojima nećete pogriješiti. 

Lancôme - Teint Idole Ultra Wear

Riječ je o highlighteru u sticku koji dolazi u nekoliko nijansi, a savršen je za svaku priliku. Lagana kremasto-puderasta tekstura ovog highlightera lako se nanosi, pruža blistavost i postojanost tijekom cijelog dana. Pogodan je za sve tipove kože, čak i onu osjetljivu, dugotrajan je, pigmentiran te daje prekrasan, svjetlucavi finiš.

Lancome highlighter
Lancome 

Bourjois - Le Petit Strober

Također savršen za sve tipove kože, Le Petit Strober highlighter daje blistav i zdrav izgled koži svojom univerzalnom nijansom koja se savršeno slaže sa svim bojama tena. Naglasit će crte lica i dati im nježan sjaj, a zbog svoje mekane teksture, lako se nanosi na lice i konturira.

Bourjois highlighter
Bourjois 

Max Factor - Facefinity

Highlighter Max Factor Facefinity krasi kožu lica čitav dan i ostavlja na njoj finiš s neprimjetnim prijelazom, zahvaljujući svilenkastoj teksturi. Odgovara svim tonovima kože, lako se razmazuje, lagan je i otporan na greške te je odličan za cjelodnevni zdravi sjaj lica.

Max Factor highlighter
Max Factor 

Eveline - Variete

Riječ je o tekućem highlighteru koji koži daje višedimenzinalan efekt sjaja. Tekstura s bisernom prašinom savršeno se stapa s kožom i čini ju blistavom, a sadrži njegujuće sastojke - vitamin C i ekstrakt perunike koji posvijetljuju kožu. Riječ je o veganskom proizvodu koji nije testiran na životinjama.

Eveline highlighter
dm 

Alverde - Mix Xour Glow

Još jedan tekući highlighter lagane formule, bez parfema. Koži daje sjaj, posebnu nijansu i pruža joj intenzivnu hdrataciju uz suncokretovo ulje i sok aloe vere. Alverde Mix Your Glow tekući highlighter savršen je za blistav makeup.

Alverde highlighter
dm