Svi znamo koliko zanimljiv i uzbudljiv može biti svijet makeupa uz konstantne novitete koje nam predstavljaju beauty brendovi. Ipak, u posljednje vrijeme mnogo se govori i piše o prozirnim maskarama, što će mnogima biti nejasno jer - što može biti estetski lijepo uz maskaru koja ne daje apsolutno ništa?

Ipak, mnogi će makeup stručnjaci reći da većina nas podcjenjuje prozirne maskare, iako je riječ o višenamjenskom proizvodu. Naime, kvalitetne prozirne maskare mogu se koristiti kao primer ili samostalno kako bi razdvojile ili produljile vaše trepavice dodajući sloj sjaja čineći ih punijima i tamnijima.

Prozirna maskara
Instagram (@haileybieber) 

Zbog svoje jednostavnosti, idealne su za stvaranje voljenog i trendi no-makeup makeupa. Odlične su i za korištenje na obrvama, preporuke su vizažista, jer tradicionalni gelovi za obrve često mogu biti ljepljivi ili imaju tendenciju ljuštenja nakon nekog vremena.

Kao i kod svakog makeup proizvoda, naglasak je na njihovoj teksturi koja je doista lagana te omogućuje pokretljivost trepavica i obrvi za razliku od jakih proizvoda koji će ih stvrdnuti ili potencijalno zbog toga slomiti dlaku. Također, prozirne maskare karakterizira poseban sjaj zbog kojeg daju prirodni 'mokri' finiš.

Prozirne maskare
Instagram (@matildadjerf) 

Mnoge su takve maskare bogate sastojcima koji pomažu u rastu dlake zbog čega vam s vremenom trapevice mogu postati dulje i gušće, a to je nešto što svi želimo i tražimo, zar ne? U tom slučaju, pripazite da prečesto ne koristite ricinusovo ulje koje ima istu zadaću.

Zapravo, od prozirne maskare tražite sjajne trepavice, stilizirane obrve, čvrstu bazu za neki drugi proizvod, regenerator ili sve navedeno, a mi vam donosimo neke koje će dobro obaviti svoj posao. 

wet n wild - Mega Clear 

Prozirna maskara
wet n wild 

Essence - Lash and Brow 

Prozirna maskara
dm 

 MUA Makeup Academy - Lash & Brow 

Prozirna maskara
Notino 

 NYX Professional Makeup - Control Freak 

Prozirna maskara
NYX Professional Makeup