Da smo u eri wet i glowy izgleda kože svjedočimo već neko vrijeme, kao i da smo mat izdanja ostavili u prošloj godini. Mladenački, svježi, zdravi izgled osvojio je svijet, a mnogo je prirodniji od njegovog prethodnika.

Kako u modi, tako i u beauty segmentu javio se ballet core, čisti izgled nježnog makeupa s naglaskom na rozu boju, obraze i glossy usne, a jedna od savršenih predstavnica ovog looka je Hailey Bieber. Superblistava koža inspiraciju je potražila i u morskom svijetu zbog čega su nastali trendovi Doplhin Skin i Mermaid Skin koji veličaju izgled mokre, vlažne kože.

Među njima se sada počeo javljati i Pearl Skin trend koji, naravno, na TikToku ima već više od 40 milijuna pregleda. Kao što mu ime kaže, inspiraciju crpi iz nježnog, blistavog sjaja bisera, a oslanja se na paletu boja šampanjca. Za razliku od staklene kože (Glass Skin trend), biserna izgleda manje mokro, a umjesto toga je mekana, svilenkasta i još nosivija u svakodnevici.

Za lijepi i blagi izgled biserne kože, highlighter stavljamo uz jagodičnu kost te na čelo, a ideja je stvoriti iluziju 'svakodnevnog, slučajnog sjaja'. Kremasti proizvodi vrlo pomažu u stvaranju takvog looka, a tajna sjaja je i u stavljanju highlightera iznad obrvi. Preporuka je, također, nositi BB ili CC kreme umjesto pudera, kao i obavezno korištenje rumenila. Na kraju dana, ne pokušavamo izgledati ledeno, nego biserno.

Ovaj trend jako podržava i korištenje shimmera, kao i glittera i svega onoga što izaziva holografski efekt. Za kožu teški proizvodi poput previše pudera ili korektora nisu dobrodošli jer stvaraju dojam maske na licu za razliku od prirodnog glowa pa čak i s blagim nesavršenostima.