S dolaskom proljeća i novog vala svježe i prijeko potrebne energije, odlučili smo svoje svakodnevne navike i rutine unaprijediti barem za jednu stepenicu više. Kako nam je najjednostavnije (i najljepše!) bilo promijeniti proljetnu rutinu njege kože, upravo smo s tim smo krenuli, a priznajemo da već sada vidimo rezultate.

U potrazi za savršenom kožom često se susrećemo s nizom izazova koji mogu utjecati na izgled našeg lica. I dok je tržište prepuno izvrsnih proizvoda za njegu, svjesni smo da neke od naših svakodnevnih navika mogu sabotirati sve ostale napore koje ulažemo.

Stoga, kako bismo stvarno postigli sjajan izgled kože, prvo se moramo riješiti loših navika koje joj mogu naškoditi. U nastavku donosimo pet stavki koje utječu na izgled kože, a onda otkrivamo i kako ih ispraviti zbog postizanja zdravije i sjajnije kože.

Pretjerana eksfolijacija

Prvo na listi je pretjerano korištenje pilinga. Ako prečesto koristite grublja sredstva za čišćenje, to može biti više štetno nego korisno. Koristite ga jednom ili dva puta tjedno i odmah ćete primijetiti veliku razliku u izgledu kože.

Njega kože zimi
Alo/Chris Colls/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Preskakanje pravilnog čišćenja

Svima nam se to dogodilo. Kasno je, cijeli ste dan bili vani i sve što sada želite učiniti je uvući se u krevet zbog čega odlučite preskočiti dubinsko čišćenje lica i posežete samo za blazinicama i micelarnom vodom. Iako dubinsko čišćenje nije uvijek potrebno, dobro je koristiti ulje za čišćenje za područja oko očiju, zatim gel/pjenu za cijelo lice, a a onda tek blazinice natopljene tonikom. Kad ona ostane čista, znam da je posao dobro obavljen.

Nedostatak unutarnje hidratacije

Često smo toliko usredotočeni na korištenje hidratantnih proizvoda u svojoj rutini njege kože da ne razmišljamo o hidrataciji tijela iznutra. Ako vam je koža suha, razmislite koliko ste čaša vode taj dan popili. Vrlo je važno hidrirati se, a to možete postići unosom dovoljno vode, čaja, vode s limunom i krastavcima...

Korištenje kemijskih konzervansa

Trudimo se hraniti što je moguće zdravije, biramo organsku hranu (kada možemo), a jeste li razmišljali o tome koliko konzervansa ima u kozmetičkim proizvodima koje svakodnevno koristimo? Važno je pripaziti i voditi računa o proizvodima i sastojcima koje koristite.

Njega kože zimi
Courtesy of Emma Lewisham/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Svakako ne predlažemo da izbacite sve svoje proizvode za njegu kože i koristite samo one koji ne sadrže kemijske konzervanse. Međutim, mislimo da postoji nešto važno u odabiru 'čišćih' formula kada kupujemo nove proizvode ili jednostavno u tome da budemo svjesniji koji se sastojci nalaze u proizvodima koje koristimo svaki dan.

Neredovita uporaba zaštite od sunca

Posljednje, ali nikako manje važno. Ako vam je to dio loše navike, bilo bi vrlo važno da više ne preskačete korištenje SPF-a. Ovo je možda čak i najvažniji korak. Bonus savjet: kremu sa zaštitnim faktorom nanesite i na kožu vrata i ruku jer su te regije podjednako izložene svakodnevnom utjecaju UV zraka koje utječu na izgled kože i njezino (ranije) starenje.

 Izvor:Elle.rs