Obožavamo proljeće, kao i sve što dolazi s njime. Naravno, svako godišnje doba nosi svoje ljepote, ali uz proljeće u kojemu se priroda budi, kao da se budimo i mi i nekakve nove rutine. Svježina, noviteti, topliji i dulji dani, sve to utječe na to kako se osjećamo, a i na kraju dana, kako želimo izgledati.

Osim što u potpunosti mijenjamo modni izričaj te se iz zimske garderobe prebacujemo u onu laganiju, i makeup doživljava svoje korake.

Biramo vesela rumenila, laganije pudere ili BB kreme, divna sjajila, glowy makeup i pearl skin moment. Kao i svake sezone, tako je i ova dobila neke svoje trendove koji se već šire društvenim mrežama; pogotovo TikTokom.

Evo koji će trendovi vladati proljećem 2024. godine.

Crvena renesansa

Iako i dalje obožavamo sjajila i neutralne usne obrubljene nježnim olovkama, čini se da ćemo u nadolazećim mjesecima oživjeti usne malo jarkijim bojama. Ukratko, crveni ruž vraća se u igru, i to ne bilo kakav - onaj matirani. Odmičući se od minimalističke, opuštene vibre 2023., vrijeme je da prigrlite bezvremenski senzualne, moćne i elegantne crvene usne.

Makeup trendovi za proljeće 2024
Instagram (@ninapark) 

Sve osim očiju

Makeup bez našminkanih očiju u posljednje vrijeme viđamo sve češće pa čak i na crvenim tepisima (nedavno je u Meksiku na premijeru filma 'Dune: Part Two' glumica Florence Pugh stigla bez maskare). Bogata boja na usnama + oči s eventualno nježnim sjenilom = pun pogodak za svjež i prirodan izgled.

Makeup trendovi proljeće 2024
Instagram (@babskymakeup) 

Buđenje 70-ih

Trenutno živimo povratak u devedesete kada su fashion i beauty svijet u pitanju, ali čini se da nas polako zovu i ranije godine. Pastelno plave, terracotta narančaste i tople ružičasto-smeđe nijanse vratile su se u svijet ljepote kroz it djevojke i čini se da ne odlaze nigdje.

Plavo sjenilo u trendu za 2024
Instagram (@kirinrider) 

Soft bombshell

Zamislite mob wife ali s latte makeupom. Smokey eye, ali nježan, razmrljani smeđi tonovi, duboke ljubičaste i tople crvene nijanse. Zaboravite linije crnih tuševa za oči ili jakog sjaja i sjajila. Soft bombshell oslanja se na prenošenje tonova od usana preko obraza do očiju i obrnuto.

Makeup trendovi proljeće 2024
Instagram (@loriharvey)