Već neko vrijeme, jedan od najvećih trendova beauty industrije je Gua Sha masaža lica. Praksa koja dolazi iz tradicionalne kineske medicine ukorijenila se u suvremenu praksu, a najčešće se prakticira u obliku masažnog alata većinom izrađenog od žada ili ružičastog kvarca. Uz pomoć njegovog specifičnog nepravilnog oblika kratkim i laganim potezima masiramo lice i tako pospješujemo cirkulaciju, potičemo regeneraciju kože i zatežemo je.

Pomaže i u smanjenju napetosti pa tako i bora, stoga je postala gotovo pa neizostavni dio beauty rutine mnogih žena. U suvremeno su ga doba popularizirale it djevojke i beauty influencerice koje dijele svoje načine korištenja kao i dobivene rezultate.

Gua Sha
Shutterstock 

Prije svakog korištenja, Gua Sha kamen mora se temeljito očistiti, a prije same upotrebe važno je na kožu nanijeti nešto masniju kremu ili ulje kako bi kamen mogao nesputano kliziti bez izazivanja trenja. Za poticanje limfne cirkulacije, drenažu viška tekućine i jačanje mišića lica, potrebno je kliziti kamenom pokretima koji idu od središta lica prema van i odozdo prema gore, kako bi se podigle konture. Za postizanje vidljivih rezultata potrebno je koristiti ispravan pritisak, izbjegavajući pretjerano snažne geste kako bi se smanjio rizik od traumatiziranja kože.

Gua Sha
Shutterstock 

Ova tehnika masaže potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, učvršćuje kožu i suzbija sve znakove opuštenosti. Navečer dođe i kao odličan način opuštanja i darivanja zasluženog vremena samome sebi. Kamen je veoma kompaktan i lagan te ga možete ponijeti sa sobom i na putovanja što jamči kontinuitet rituala čak i na odmoru.

Gua Sha rutina Kendall Jenner

Ovih dana i slavna Kendall Jenner je podijelila tajne svoje beauty rutine, kojoj je sastavni dio i gua sha. Kendallina rutina počinje s osnovama: primjenom vrhunskog ulja za njegu lica u kombinaciji s malo ružine vodice. Zanimljivo je kako ona svoj gua sha prije korištenja stavlja u led kako bi poboljšala osjećaj na koži i olakšala korištenje. Nakon što je temeljito izmasirala lice uljem i osvježila ga ružinom vodicom, započinje svoju rutinu. Kreće s područjem oko očiju kako bi smanjila natečenost i posvijetlila izgled. Zatim tretira područjne ispod brade, povlačeći gua sha prema vratu kako bi pospješila limfnu drenažu i izoštrila liniju čeljusti. Sljedeći korak je povlačenje od brade prema gore prema uhu, zatežući kožu.
Ona gua shom ujedno i izjednačuje prirodno različit oblik obrva, te nakon toga pere lice kako bi uklonila masnoću i ostavljajući pore čistim. Za kraj odrađuje njegu s preparatima koji gode njezinom tipu kože.

Kao i za sve, tako je i kod Gua She potrebno neko vrijeme kako bi rezultati postali vidljivi, što znači i njezino korištenje jednom dnevno. U tom slučaju moguće je promjene vidjeti već i nakon tjedan dana. Važno je naglasiti da rezultati ne ovise o snazi kojom masirate epidermu već o ponavljanju.