Sijeda kosa se ne pojavljuje samo tako. Tijekom godina, proizvodnja melanina (prirodnog pigmenta koji daje boju koži, kosi i tijelu) je smanjena i daje kosi prozirniju, sivkastu nijansu. Vizualni je to biljeg protoka vremena koji su u prošlosti mnogi pokušavali sakriti. Međutim, danas sve više žena prihvaća prirodan izgled inspiriran pokretom Body positivity.

Kako uprimjeniti ovaj hair trend?

Novi trend bojanja kose "stapanje sijedih" omogućuje glatki prijelaz na srebrnu kosu, a podrazumijeva suptilno toniranje kose tehnikama koje pružaju izgled kao da ste spojili nanošenje pramenova i balayage tehniku. Prvi korak je taj da vam vaš frizer posvijetli veći dio kose laganim balayageom, zatim odabirom nijansi boje za kosu izrađuje pramenove i to tehnikom koja spaja nekoliko nijansi s vašom prirodnom sijedom kosom.

Prednost ove tehnike je što se može raditi na bilo kojoj podlozi, bila ona tamno smeđa, toplo crvena ili svijetlo plava, a ovom se tehnikom stvara odlična igra svjetla i sjene. Svjetiji tonovi u igri s ostalim nijansma pomažu u utapanju sivih i sijedih nijansi te tako postižemo ravnotežu prožetu osobnošću. Kao bonus, bojanje je prilično jednostavno i ne zahtijeva mnogo održavanja, pa se posjeti frizerskom salonu mogu rasporediti na nekoliko mjeseci.

Međutim, ovo najčešće koriste oni koji žele poboljšati izgled srebrne kose jer "stapanje sijedih" omogućuje graciozan prijelaz na sijedu kosu, a zatim s vremenom, kako pramenovi kose sve više blijede, potpuno prihvaćaju svoju prirodnu sijedu kosu. Lak za održavanje, elegantan za nošenje i prije svega stil u kosi koji nosi snažnu poruku samoprihvaćanja, ovaj novi hair trend rado prihvaćaju žene u 40-ima i 50-ima.

Za istaknuti je kako se s više slobode i u svijetu mode govori o zrelijoj dobi i sijedoj kosi, a najbolji primjer u nedavno održane revije JW Anderson i Miu Miu, na kojima su gostovali stariji, sjedokosi modeli, te gdje su modeli s razlogom nosili sijede perike.

U nastavku smo odabrali najljepše primjere tehnike "Gray Blending" viđene na ženama s Instagrama:

Maayan Zilberman

Sarah Harris

Annika Von Holdt

Grece Ghanem

Luisa Dunn

Izvor: Elle.rs