Već svi jako dobro znamo da je ovog proljeća, osim bob frizure, apsolutni hit plava kosa. Od platinasto plave, do champagne plave i medeno plave, svaka od njih nosi svoju posebnu energiju te se dovoljno razlikuje jedna od druge. Na kraju dana, ne stoje svakome jednaki tonovi i podtonovi, stoga što više izbora - to bolje.

Tako osobama s toplim podtonovima najbolje pristaju tople plave nijanse kao što su medene i zlatne. Topli podtonovi uobičajeno imaju žućkasti, breskvasti i zlatni ton kože, dok oni hladni izvlače ružičaste, plave tonove, zbog čega se slažu s platinasto plavom kosom i bojama koje bacaju na sivkasto.

Ipak, tip plave kose koji se najavljivao još na jesen 2023. godine jesu 'Vanilla Chai' pramenovi.

Riječ je o pepeljasto plavoj boji s primjesama brinete i tamnim korijenom. Do izražaja najviše dolazi upravo taj kontrast između tamnog korijena kose i svijetlih pramenova koji savršeno naglašava lice i pogotovo plave oči. 

Najlakše je ovu boju dobiti procesom balayagea, i naravno, najmanje će muke u procesu imati upravo već postojeće plavuše. Ova svestrana boja lako se održava i dobro pristaje različitim tipovima kose.