Čini se da je rumenilo doista i dalje drži prvo mjesto beauty industrije nakon što je, možemo slobodno reći, godinama bilo u potpunosti zanemareno. Mnogo je tome zasigurno doprinijela i Hailey Bieber sa svojim strawberry girl makeup izgledima, a s vremenom se razvio i trend čistog i nježnog izgleda lica koji naglašava upravo rumene obraze i sjajne usne.

Tako je i ona nedavno najavila izlazak novog 'Rhode' rumenila u stiku, a prije nekoliko dana svoju je inovaciju predstavila i Selena Gomez u sklopu svog beauty brenda 'Rare Beauty'. Riječ je o Soft Pinch Luminous Powder Blushu koji je zapravo hibrid dva Rare Beauty proizvoda - tekućeg rumenila Soft Pinch Liquid Blush i Positive Light Silky Touch higlightera u kamenu.

Rumenilo je trendi
Instagram (@haileybieber) 

Rumenilo
Instagram (@kyliejenner) 

Gledajući beauty scenu, slobodno možemo zaključiti da rumenilo doista neće tako skoro izaći iz mode, a tome svjedoče i brojni TikTok trendovi kada je njihovo nanošenje na lice u pitanju. Već znamo za 'Dewy Blush Sandwich' tehniku nanošenja, a sada je već neko vrijeme popularna tehnika abecede.

Na društvenim ju je mrežama predstavila vizažistica i influencerica Farhin Shaikh, a riječ je o šest različitih načina i metoda prema šest slova abecede - W, O, C, V, U i L. Poanta je da svaka od njih naglašava različite crte lica.

@victorialyn The ABC’s of blush! Fall editionWhich letter is your fav? #blush#makeup#creamblush#beauty♬ French Jazz Cafe (Gypsy Jazz Manouche) - SplashStudio

Tako je za W metodu potrebno povući rumenilo od ispod oka do obraza preko sredine nosa pa do drugog obraza kreirajući navedeno slovo. Uz metodu V kreiraju se linije u obliku V strelica na jabučicama koje potom dobro izblendate. O tehnika obuhvaća crtanje slova O na svakom obrazu koje se potom blenda. L zahtijeva kreiranje slova L na bočnim stranama lica, blizu kuta očiju, produljujući kraću liniju slova preko obraza. Ista ta tehnika koristi i za metodu C, jedino što nju radite u razini s obrvama. Tehnika U slična je tehnici O, samo što je pozicionirate bliže nosu te na najvišoj točki obraza.

Svaki od ovih načina nanošenja rumenila više odgovaraq određenom tipu i obliku lica, stoga se nemojte bojati eksperimentirati.