Sve topliji dani pozivaju i na dobra rješenja u kosi, stilske frizure koje će zaokružiti naš svakodnevno styling ali ujedno spasiti vas od vrućine. Za one duže i duge kose jedna od it frizura je zasigurno i konjski rep.

A kako bi rep bio savršeno stiliziran, posebno ako imate tanku kosu, donosimo savjete, jer vezano uz ovu frizuru često se dogodi da rep izgleda opušteno i bez volumena. Zato, zapamtite ove praktične savjete i primijenite ih prvom prilikom, i tada nema sumnje da vaš rep neće izgledati poput konjskog repa kraljica ovog hair stila – Ariane Grande, Kim Kardashian ili Kendall Jenner!
Za početak je važno da je vaša kosa svježe oprana te prema potrebi oblikovana fenom, peglom za kosu ili već tehnikom koja joj daje na volumenu, formi i sjaju. Važno je i odlučiti se kakav rep želite, visok, srednje visok ili nešto niži, jer to značajno utječe na oblik repa i izgled frizure. Odredite visinu repa te mjesto u kojeće ćete sakupiti kosu koju ćete češljom savršeno zagladiti u tu točku. 

Za sve ovo nije potrebno više od minute, dvije, a na samom kraju po želji kosu možete osvježiti sprejem za kosu, uljem za sjaj ili ukrasiti ukrasnim kopčama.

Ali što ako rep ne stoji i nema željeni volumen? Donosimo savjete:

Ariana Grande konjski rep
Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia Ariana Grande


Poduprite ga

Kako vaš konjski rep ne bi izgledao ovješeno i umorno, važno je da ga čvrsto zavezati. A to uglavnom znači korištenje dvije gumice za kosu te mogućnost korištenja ukosnica ili kopčica - jednostavno napravite X s ukosnicama točno ispod konjskog repa, na glavi.

Koristite proizvode za volumen

Prije sušenja na kosu nanesite sprej ili pjenu za volumen. Pomaže kod odizanja kose od tjemena te punijeg volumena kose.

Kim Kardashian konjski rep
Ziya / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Učinite to dva put

Ovo je trik koji nije teško primijeniti. Razdvojite kosu na dva dijela, zavežite gornji dio, a zatim zavežite donji dio. Prvi poni će pasti na vrh drugog repa, kamuflirajući ga i stvarajući iluziju jednog punijeg, dužeg repa.

Podijelit u tri dijela

Zanimljivo je da se svaki, pa i najtanji rep može podijeliti u tri jednake cjeline. Omotavanjem dvije cjeline oko centralnog komada kose, te spajanje gumicom u jednu cjelinu doprinosi oblikovanju repa s više volumena.

Kendall Jenner konjski rep
B4859 / Avalon / Profimedia 

Ekstenzije?

Odlična opcija ako imate savršeno oblikovan konjski rep ekstenziju na kopču te ako ga znate pravilno postaviti, jer za ovaj podvig je potrebno malo vještine. Tajna je povezivanju ekstenzije i kose kopčicama i ukosnicama te omotavanjem vaše kose koja će sakriti kopčice. Sve zajedno povežite čvrstom gumicom.

Ne zaboravite!

Savršeno zagladiti kosu koju skupljate u rep, pripremiti čvrstu i dovoljno estetsku gumicu te ukrasne kopče, mašnu; okušati se i u omotavanju pramena kose oko same gumice čime postižete profinjeni dojam, te pripremiti češalj kojim ćete po potrebi i natapirati dijelove repa te zagladiti sve u cjelinu. 

Ariana Grande konjski rep
Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia